Vostè primer
Ara, de 13 a 14 h
Vostè primer
amb Marc Giró
En Directe
I després, de 14 a 14:30 h
RAC1 migdia
Núria Travesa i Xavi Rocamora

Antoni Trilla: "És molt poc probable que tinguem un cas de narcolèpsia lligat a la vacuna de la Grip A"

Error 500

Error 500

El Dr. Antoni Trilla cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic de Barcelona ha dit avui, en una entrevista a RAC 1, sobre la investigació de l'OMS sobre els caso de narcolèpsia possiblement vinculats a la vacuna de la Grip A:

.- "Els casos es van detectar dos mesos després de la vacunació, aqui han passat gairebé 18 mesos, per tant és molt poc probable que tinguem un cas d'aquest estil [....] Diria que és molt, molt, poc probable."

.- "Aquesta és la vacuna que es va recomanar, sobretot, entre el personal sanitari."

.- "El que ha passat és que a Finlàndia els metges han notat un augment d'aquesta malaltia que és rara i poc frequent i han vist que aquest augment hi havia més casos vacunats que no pas no vacunats. A partir d'aquí, fins arribar a provar una relació de causa efecte falten encara moltes dades però sembla que a Finlàndia és prou consistent. Per tant va bé fer aquesta alerta, aquesta vigilància tenint en compte que és un efecte passat."

.- "En principi aquesta era la vacuna única, que només tenia la soca del virus pandèmic, que es va fer servir de manera extroardinària però ara ja tenim una altra vacuna que és la que ens hem posat aquest any."

.- "Aquests fets anecdòtics no s'han de fer servir com a arma discriminatòria."

.- "El risc mai és zero i aquest risc és el que hem d'acceptar si és que hi és."