Escoltar

en directe a RAC1

El blog de RAC1 Suscripció al feed RSS

Artur Mas: “[L'actuació de l'estat en el referèndum d'Arenys de Munt] és desproporcionada, ridícula i patètica” 09/09/2009

“Quan hi ha algun brot verd [...] com això que es vol fer a Arenys, [...] els jardiners de l’estat van amb les tisores a tallar-ho tot, a carregar-se qualsevol brot verd, per petit que sigui”

Artur Mas, president CiU, ha dit avui dimecres, 9 de setembre, en una entrevista a El món a RAC1 que:

- [El Tribunal Constitucional] “és un autèntic vodevil”.

- “[El govern espanyol] no es planteja [la dimissió dels magistrats del TC] perquè, en el fons, poc o molt, estan d’acord amb el que està passant.”

- “La llei espanyola [...] està mal redactada. [...] Hi ha una perversió [...] de legitimitats [...] perquè la voluntat del poble queda supeditada a la decisió d’un tribunal.”

- “[En cas que la sentència sigui negativa] si no ens fem respectar en un moment crucial com aquest, no ens respectaran mai més.”

- “La manifestació caldrà. I la veig amb molt bons ulls. Però és una expressió del poble. [...] A més a més de la manifestació hi ha d’haver [...] una acció política.”

- “[La pujada d'impostos proposada per Zapatero] és el negoci de Robert i les cabres. Per tapar forats traiem diners a la societat, [...] que és qui pot recuperar, en algun moment, l’economia.”

- “El PSC té els instruments perquè això que diu en Castells es porti a la pràctica. [...] Els socialistes catalans fan de cronistes, com si fossin uns tertulians. I analitzen la situació.”

- “Castells critica el govern [espanyol], on hi ha membres del PSC, igual que els socis del tripartit respecte al govern de la Generalitat.”

- Sobre les declaracions de Zapatero i la crisi: “Jo no me’l crec. [...] Aquest sentiment de no creure-se’l està estès en amplíssimes capes de la població.”

- Sobre si Laporta ha d’anar a la manifestació de l’Onze de Setembre: “Qualsevol persona lliurement pot anar-hi. [...] En un dia com la Diada, també hi ha un sentiment individual [...] i s’ha de poder respectar.”

- “Ens alimenten [des de Madrid] gota a gota. [...] No ens podem treure el gota a gota perquè correríem perill de quedar-nos sense defenses i així van trampejant la situació.”

- Sobre la consulta d’Arenys de Munt: “Quan hi ha algun brot verd [...] com això que es vol fer a Arenys, [...] els jardiners de l’estat van amb les tisores a tallar-ho tot, a carregar-se qualsevol brot verd, per petit que sigui. És l’actitud de l’estat. Suposo que ho fan perquè els arbres no puguin créixer i no puguin donar flor.”

- “[L'actuació de l'estat en el referèndum d'Arenys de Munt] és desproporcionada, ridícula i patètica.”

- “Hi ha un cansament creixent de la societat catalana respecte a l’estat espanyol, [...] els que finalment manen.”

- “Segurament sí [que aquest conflicte Catalunya-Espanya contribueix a crear una consciència independentista en la gent].”

- Sobre la prostitució: “La sensació de degradació que hi ha és alarmant, [...] amb una descoordinació absoluta entre administracions.”

%s1 / %s2