Tu diràs
Ara, de 4 a 6 h
Tu diràs
amb Aleix Parisé
En Directe
I després, de 6 a 7 h
La primera pedra
amb Noemí Polls

El 85% dels catalans creu que el castellà hauria de ser llengua cooficial en una Catalunya independent

El 85% dels catalans creu que el castellà hauria de ser llengua cooficial en una Catalunya independent. Només un 13% hi està en contra. Ho diu el RACòmetre, l'enquesta que l'empresa Feedback ha fet per a RAC1.

El consens és majoritari entre tots els votants. Entre els de CiU, hi estan a favor el 82% i, entre els d'Esquerra, el 86%. Els votants del PSC són els que hi donen més suport: un 97%. També ho aprovarien el 79% dels del PP i el 78% dels d'Iniciativa.

Entre els catalanoparlants, el 75% no té cap problema perquè el castellà també sigui una llengua cooficial. Entre els castellanoparlants, el suport és del 90%.

El RACòmetre conclou que la societat catalana és bilingüe. El 33% parlen majoritàriament en català, el 38% en castellà i el 28% combinen les dues llengües.

Els partits nacionalistes (CiU, Esquerra i Solidaritat) tenen un grup important de votants que parlen castellà a casa, o bé fan servir les dues llengües.

El RACòmetre també ha preguntat sobre la dedicació que han de tenir els diputats al Parlament. El 75% dels catalans volen que els diputats s'hi dediquin exclusivament i que, al mateix temps, no siguin alcaldes. Només el 21% veu positiu per al seu municipi que l'alcalde també sigui diputat.

Clica aquí per descarregar el RACòmetre en versió pdf