Escoltar

en directe a RAC1

El blog de RAC1 Suscripció al feed RSS

http://www.racalacarta.com/audio/audios_informatius/20110201_Gaieta_Farras.mp3 Descarrega-te'l Gaietà Farràs: “Confirmades les previsions: Les pèrdues oscil.len entre el 10 i el 15% i en alguns casos puntuals arriben al 25%” 01/02/2011

farras-150x150Gaietà Farràs, president del Gremi de Restauració de Barcelona, i vicepresident de la Federació Espanyola d’Hosteleria i Restauració, ha avançat avui a LA NIT A RAC 1 les dades d’una enquesta que presentaran demà dimecres sobre l’impacte de l‘entrada en vigor de la llei anti-tabac sobre el sector dels bars i restaurants:

.- “Les pèrdues oscil.len entre el 10 i el 15% i en alguns casos puntuals arriben al 25%”

.- “Totalment ratificades les previsions. A més afecta més als establiments més petits, aquells que tenen un treballador o cap o fins a 5 treballadors i en aquests la forquilla s’acosta a la banda alta al 15% i els establiments més grans i cèntrics la forquilla està entre el 6 i el 10%.”

.- “Els establiments que tenen terrasses són els que diuen que tenen menys pèrdues, fins i tot algun està treballant més que abans. [...] Per això estem demanant a tots els ajuntaments que flexibilitzin i facin el més simple possible el poder taules a la via pública.”

.- Sobre possibles mobilitzacions: “Nosaltres hem acordat a nivell estatal que cada federació, d’acord amb la seva situació i la seva percepció de moviments actui. No hem fet res tots plegats perquè les sensibilitats i l’estat d’ànim no és el mateix en totes les províncies, aquí a Catalunya encara, avui per avui, no tenim una percepció que hi hagi una voluntat de fer una acció, sí de protesta, podria ser, una apagada de llums, però en aquests moments no creiem que tindria èxit un tancament d’establiments. “

.- “Avui ens hem reunit amb l’alcalde de Barcelona [...] Està a punt de fer un decret amb el qual simplifica i unifica criteris per la concessió de terrasses, el posicionament d’estufes i la situació de cendrers a la via pública. Això és el caramelet que li agraim però pensem que no n’hi ha prou. Demanem més simplificació, que no sigui tant complicat utilitzar la via pública.”

  • Tags:
%s1 / %s2