Vostè primer
Ara, de 13 a 14 h
Vostè primer
amb Marc Giró
En Directe
I després, de 14 a 15 h
RAC1 migdia
Núria Travesa i Xavi Rocamora

Gairebé la meitat dels catalans no compraria un cotxe de segona mà a cap dels líders polítics del país

És el que diuen un 44,5% dels enquestats pel RACòmetre. A molta distància, el primer polític a qui li comprarien és Artur Mas, un 20%. El segueix Joan Herrera, amb un 12% de respostes, Alícia Sánchez-Camacho amb un 7,6% i Oriol Junqueras, que frega el 7%. A Alfons López Tena li comprarien el 3% d'enquestats i a Albert Rivera un 1,6%. Finalment tanca la llista Pere Navarro, a qui 1 de cada 100 catalans li compraria un cotxe de segona mà.

D'entre els votants del PSC, prop del 26% confia en Mas per comprar un cotxe, mentre que en Pere Navarro hi confien l'1,6%. Als votants del PP, el 21% confien en Mas i el 8% en Alícia Sánchez-Camacho.

Aquest escenari es repeteix a l'hora d'anar a fer una copa. Un de cada tres catalans no faria cap copa amb cap líder polític. D'entre els que sí que ho farien, el 30% opta per Artur Mas. A molta distància hi ha Oriol Junqueras, amb prop de l'11%, Albert Rivera amb el 7,7%; Joan Herrera amb el 6,6%; Alícia Sánchez-Camacho amb el 6% i Alfons López Tena amb el 2,6%. També tanca la llista el socialista Pere Navarro, amb qui només el 2% dels enquestats faria una copa.

Els homes farien copes amb Artur Mas i Oriol Junqueras; les dones també prefereixen Mas, però al segon lloc hi situen Albert Rivera.

Els votants socialistes es queden amb Artur Mas i Albert Rivera per fer copes; un 6,2% opta per Pere Navarro. Els votants d'Iniciativa són els més entusiastes per fer copes amb Artur Mas, ho diuen un 47,5%; supera en 10 punts a Joan Herrera.

Clica aquí per a descarregar el RACòmetre en versió pdf