Versió RAC1
Ara, de 3 a 4 h
Versió RAC1
amb Toni Clapés
En Directe
I després, de 4 a 6 h
Tu diràs
amb Aleix Parisé

Joan Manuel Tresserras: "A tots els efectes, català i valencià són la mateixa llengua"

• "Es tracta d'un engany colossal"

• "Els patrocinadors volen continuar vinculats al Palau"

Joan Manuel Tresserras, conseller de Cultura, ha dit avui dimecres, 23 de setembre, en una entrevista a El món a RAC1 que:

- Sobre la web de Turisme de Catalunya on distingien entre català i valencià: "Em sembla una cosa estranya. No em sembla normal. O es tracta d'un error o no sé quina és l'explicació."

- "A tots els efectes, català i valencià són la mateixa llengua."

- "Sí [tinc la sensació que Fèlix Millet ha enganyat a tothom], o gairebé a tothom."

- "Encara no sabem si [el frau] s'ha descobert del tot."

- "És un engany d'una magnitud extraordinària."

- "[Millet] fa un abús de la confiança i de la bona fe de la gent que l'envolta, durant molt temps i d'una forma escandalosa. Es tracta d'un engany colossal."

- "És evident que això s'ha acabat detectant però hem de trobar la manera de blindar millor i oferir més garanties perquè una cosa d'aquestes no torni a passar."

- Sobre els informes de dubtosa utilitat: "Em sembla que [...] era necessari fer aquesta auditoria per demostrar la voluntat de trasparència."

- "Alguns d'aquests estudis -al voltant del 9%- no han tingut l'utilitat que calia ser exigible i que una part d'aquests estudis, amb els recursos de la Generalitat, es podrien haver fet dintre."

- "Sí que és veritat que hi ha marge de millora."

- "És un resultat que permet millorar."

- "Que alguns [estudi] puguin fer-se internament és especialment interessant. [...] Hem d'intentar que aquesta dinàmica es faci a l'interior de l'administració."

- Sobre l'encàrrec del Departament de Cultura a un dels implicats en el Cas Palau: "Aquest és un encàrrec que hi havia en marxa, que es va rebre el 2007, i es va remunerar tal com estava previst. I, en aquells moments, [...] el senyor Bergós no era subjecte a cap ombra de dubte i apareixia com un especialista. [...]Arran d'aquests dies i de la seva vinculació [...] en relació al Cas Palau, que hi plana l'ombra de dubte."

- "Els patrocinadors volen continuar vinculats al Palau."