Versió RAC1
Ara, de 15 a 20 h
Versió RAC1
amb Toni Clapés
En Directe
I després, de 20 a 22:30 h
No ho sé
amb Anna Vallhonesta

Josep Lluís Cleries: "He suprimit el 25% dels alts càrrecs de la conselleria. Només amb el gabinet del conseller s'estalvia 431.000 euros"

Error 500

Error 500

Josep Lluís Cleries, el nou conseller de Benestar Social i Família, ha dit en una entrevista a La nit a RAC1 que:

.- Sobre la reducció de càrrecs:

"He retallat un 25% d'alts càrrecs a la conselleria. Moltes secretaries sectorials passaran a ser direccions generals. Només amb l'estalvi que he fet al gabinet del conseller s'estalvien 431.000 euros l'any."

.- Sobre els nomenaments:

"Confirma que Toni Reig serà el director general de joventut. Demà es coneixeran dos nomenaments al meu departament. El prioritari és la direcció general de l'ICAS, que s'encarregarà de la Llei de la dependència."

.- Sobre la Llei de la dependència:

"El sistema català d'autonomia personal és un tema de legislatura, és un tema més de la segona part de la legislatura quan l'economia haig reeixit una mica. Quan hi hagi diners la prioritat seran les polítiques socials."

"Moltes persones han mort en aquest procés. No pot ser que algú es mori sense l'ajuda i que sigui culpa de l'administració per ser massa lenta. Cal millorar els processos administratius i fer les coses fàcils. Serà complicat però és una de les prioritats que tinc."

"La situació econòmica és complicada... no sabem en quin termini ho podrem pagar això. El moment és molt complicat. Nosaltres volem ser transparents i parlar clar, portaré les xifres al Parlament."

"El dia 1 entraven en vigor les ajudes per les dependències moderades. A Catalunya ja tenim 30 mil persones valorades en aquest grau, ja els tenim a la porta esperant l'ajuda. En canvi el pressupost de l'Estat per a les comunitats per aquest 2011 baixa un 5 per cent. Això que m'ho expliquin. Haurien d'haver-ho posposat. El que no podem fer és enganyar"

"Som a dia 3 i el tema dels assistents personals no s'ha renovat i ara no se sap si s'ha de renovar la gent o no. Els hi he dit que això seguirà però necessito uns dies per treure la convocatòria."

.- Sobre els endarreriments a les residències i centres de dia:

"No estan al dia els pagaments... un altre problema acabat l'any 2010 pagant amb les tarifes del 2009 i s'ha fet proposta d'augment. Hi ha d'haver un preu únic per entrar a la pública. Em vaig comprometre amb el sector per fer un únic preu per entrar en una residència pública. Per fer-ho, però, hi ha un deute per regularitzar el preu... cada tecla que toco em trobo en una situació preocupant, però també esperançat!"

.- Sobre la lluita contra la violència masclista:

"Aquesta serà una prioritat pel nostre departament en la part que ens toca. Hem de treballar en la prevenció. Més actuació dels serveis socials bàsics per detectar situacions de risc. Els braçalets pràcticament inexistents a Catalunya, i el programa per valorar el risc de la víctima no està informatitzat encara a Catalunya. S’han de posar més facilitats. Hi haurà un treball molt estret amb Interior, amb els mossos especialitzats i també amb l'Institut Català de les Dones."

.- Sobre la prohibició del burca als espais públics:

"Als espais públics s'ha d'anar amb el rostre descobert, no només sense burca sinó també els que van amb casc. Quan algú vol formar part d'una societat que no és la seva cal integrar-se respectant els costums. S'ha d'adaptar. Això es integrar-se, no assimilar-se"