Tu diràs
Ara, de 4 a 6 h
Tu diràs
amb Aleix Parisé
En Directe
I després, de 6 a 8 h
RAC1ncentrat
amb Edu de Batlle

Marina Geli: "Vull donar per descomptat que el fet que La Falange -que no sé qui són a Catalunya, perquè em pensava que eren pocs- es manifesti és legítim"

• "30.000 o 40.000 persones poden haver tingut algun símptoma relacionat [amb el virus de la Grip A]"

Marina Geli, consellera de Salut, ha dit avui dijous, 10 de setembre, en una entrevista a El món a RAC1 que:

- "Tenim virus circulant des de fa setmanes. [...] Tenim [...] 64 casos per 100.000 catalans. [...] Encara no som en fase epidèmica."

- "Segurament hi ha persones que han tingut el virus [de la Grip A] asimptomàtic, sense símptomes. [...] 30.000 o 40.000 persones poden haver tingut algun símptoma relacionat."

- "Tenim quatre persones ingressades a l'UCI. En teníem cinc la setmana passada. Ha passat, però ha passat mesuradament."

- "És la primera pandèmia de la grip retransmesa on-line. És com les guerres, no ens n'hem adonat."

- "Hem de tenir confiança en nosaltres. Gestionarem les incerteses."

- "Tots els catalans avui tenen la seguretat de tenir un metge de capçalera, una infermera o un pediatra a l'abast."

- "Sí [correm el risc de fer saltar les alarmes del sistema sanitari de Catalunya]."

- "No [hi ha data per a l'arribada de la vacuna]. El 22 o 23 de setembre hi ha una reunió a Brussel·les on sembla que l'Agència Europea del Medicament pot decidir l'autorització de la vacuna que podria fer que, entre setembre i octubre, tinguéssim disponibilitat de vacuna."

- "[A Catalunya rebrem] les vacunes que necessitem. S'ha fet una previsió de compra com si haguéssim de vacunar el 30% o el 40% de la població."

- "Cal veure què decideix l'Agència Europea del Medicament amb les embarassades."

- "El PSC no està dividit entre els pro-Castells i els anti-Castells. [...] Això no és veritat. [...] Hi ha un debat per mirar què hem de fer per sortir enfortits al més aviat possible de la crisi econòmica."

- "Estic totalment a favor que es facin consultes. L'error que hem comès és parlar de referèndum. [...] Ho hem encaminat malament."

- "Vull donar per descomptat que el fet que La Falange -que no sé qui són a Catalunya, perquè em pensava que eren pocs- es manifesti és legítim."

- "Una altra cosa que dono per descomptat és que l'estat té clar que és una organització que no fa apologia del terrorisme o de la dictadura."

- "Jo vull llibertat per a Catalunya, que no vol dir independència, en el meu cas. [...] Llibertat i independència no són sinònims, per a mi. [...] Això és com l'amor: jo vull ser lliure per triar."

- "Jo votaria que no [en un referèndum per a la independència]. [...] Però votaria que sí per a la llibertat de Catalunya. I [...] fa bastants anys que som una nació."