El Barça juga a RAC1
Ara, de 20 a 0 h
El Barça juga a RAC1
Barça - PSG
En Directe
I després, de 0 a 1:35 h
Tu diràs
amb Aleix Parisé

Oriol Puig: "El govern català es podria negar a rebaixar el límit de velocitat a 110 km/h"

Error 500

Error 500

Oriol Puig, l'actual director del Servei Meteorològic de Catalunya, ha dit avui, en una entrevista a La nit a RAC1 que el govern català es podria negar a rebaixar el límit de velocitat a 110 km/h

.- Sobre la limitació dels 110 km/h: "Jo li diria al Conseller d'Interior que Catalunya té la gestió del trànsit i que, per tant, Catalunya pot decidir fer autonòmicament el que vulgui en aquest tema de les mesures de limitació de velocitat. Per tant nosaltres podríem dir que anem a la velocitat que el Servei Català de Trànsit determina i aquí pau i després glòria [...] Jo ho deixo sobre la taula i a partir d'aquí que cadascú interpreti el que vulgui."

.- "Una cosa és la titularitat de la via i l'altra la gestió del trànsit... la gestió és posar les velocitats."

.- Sobre el primer aniversari de la nevada que va col·lapsar mig Catalunya que es compleix demà: "Des del dia 5 s'estava avisant d'això [...] la previsió va ser molt exacte a partir de diumenge al matí. Jo crec que el govern no va fer prou cas de la previsió, Protecció Civil no va alertar prou."

.- "A Catalunya es va advertir des de divendres del risc que hi havia [...] Es va fer una molta bona predicció en el sentit d'anar avisant i fent-ne el seguiment."

.- Sobre com afectarà el Servei la retallada: "Jo vaig marxar del Servei Meterològic el 2004 amb 52 persones i amb l'horitzó d'arribar a una seixantena. M'he trobat amb 78 persones. Durant el tripartit, hi ha hagut un creixement desmesurat [...] Hi ha una instrucció de funció pública que hem de reduir el 5% a data del 30 de juny, això són 4 persones, de moment n'hem reduït 2."