Escoltar

en directe a RAC1

El blog de RAC1 Suscripció al feed RSS

Salvador Milà: “L’advocat de l’estat no és ningú per posar-s’hi” 07/09/2009

• “Ningú pot impedir-ho. [...] S’hauria de posar a la presó a qui enviï els guàrdies [a prohibir la consulta]”

Salvador Milà, advocat de l’ajuntament d’Arenys de Munt, ha dit avui dilluns, 7 de setembre, en una entrevista a El món a RAC1 que:

- “La Constitució i el Tribunal Constitucional han emparat [...] que els ajuntaments poden fer pronunciaments de suport en reivindicacions polítiques.”

- “El que defensarem avui és que, constitucionalment, [...] els ajuntaments són òrgans polítics i es poden pronunciar sobre temes polítics encara que no siguin d’exercici local”.

- “Queda clar que el dret a la participació política fa que l’Ajuntament no pugui negar a les entitats les dependències per organitzar les seves activitats reivindicatives, etc.”

- “L’advocat de l’estat no és ningú per posar-se sobre si l’Ajuntament deixa un local determinat gratuïtament o pagant. [...] L’Ajuntament no té dret a censurar el contingut dels actes en funció del que s’hi dirà, si és pacífic i democràtic”.

- “L’única sorpresa agradable seria que [l'estat] hagués reflexionat una mica i, en vista dels arguments que donarem, si no els ha vist abans, retirés el recurs.”

- “No es parla de cap norma jurídica constitucional infringida. Jo en citaré cinc. Des d’un punt de vista constitucional no té color i això pot arribar al Tribunal Constitucional tranquil·lament.”

- “Ningú pot impedir que uns ciutadans associats lliurement realitzin una activitat de reivindicació política. S’hauria de posar a la presó a qui enviï els guàrdies [a prohibir la consulta].”

%s1 / %s2
No hi ha comentaris

Deixa el teu comentari

Has d'estar identificat per a comentar.