RAC1ncentrat podcasts
Ara, de 14:30 a 15 h
RAC1ncentrat podcasts
amb Noemí Polls
En Directe
I després, de 15 a 20 h
Versió RAC1
amb Toni Clapés

1 de cada 3 catalans creu que Artur Mas ha convocat eleccions anticipades per la situació econòmica de Catalunya

1 de cada 3 catalans (un 34%) creu que Artur Mas ha convocat eleccions anticipades per la situació econòmica de Catalunya.

El 62% votaran el partit que millor pugui treure Catalunya de la crisi i pugui garantir que es tornaran a crear llocs de treball.

1 de cada 3 catalans (un 34%) creu que Artur Mas ha convocat eleccions anticipades per la situació econòmica de Catalunya, que creuen que és insostenible. Un 30% ho veuen com un clar efecte a la manifestació de l'11 de setembre. I un 26% creuen que és per tapar una suposada mala gestió del govern.

Aquesta divisió es manté entre els votants de CiU, ERC i Solidaritat. En canvi, els del PSC ho atribueixen, sobretot, a la crisi. I els del PP i d'Iniciativa són els més crítics amb la gestió del govern. Per grups d'edat, els més joves són els que més relacionen la manifestació de la Diada i la convocatòria d'eleccions anticipades. En canvi, entre els joves de 25 a 34 anys, la principal raó és la gravetat de la crisi.

Quan es pregunta què tindrà en compte a l'hora de decidir el vot, 6 de cada 10 (el 62%) votaran el partit que millor pugui treure Catalunya de la crisi i pugui garantir que es tornaran a crear llocs de treball. Pel 29%, és prioritari que Catalunya comenci el procés per independitzar-se. Un 5% per millorar la relació entre Catalunya i Espanya. En canvi, només un 4% per evitar que Catalunya se separi d'Espanya.

En tots els grups d'edat, posen la crisi com a primera raó. També la hi posen els votants de tots els partits, excepte els d'Esquerra i Solidaritat. Per ells, la independència és el factor clau d'aquestes eleccions.

Clica aquí per a descarregar el RACòmetre en versió pdf

L’enquesta de Feedback es va fer a 900 persones entre el 30 d’octubre i el 2 de novembre.