Tu diràs
Ara, de 4 a 6 h
Tu diràs
amb Aleix Parisé
En Directe
I després, de 6 a 12 h
El món a RAC1
amb Jordi Basté

Xavier Trias: "Descarto un pacte estable amb el PP [...] és millor governar sol que mal acompanyat"

Error 500

Error 500

Xavier Trias, candidat de Convergència i Unió a l'alcaldia de Barcelona, ha dit avui en una entrevista a La nit a RAC1, que presenta Xavi Freixes, que:

"Descarto un pacte estable amb el PP [...] és millor governar sol que mal acompanyat."

.- "La gent està enfadada i la gent protesta i tenen raó de protestar. Hi ha situacions molt greus del sistema econòmic, de gent que ho passa molt malament amb un atur molt alt i s'entén que hi hagi un ambient de disgust. A més tenim uns sistemes electorals que no són bons per generar una bona representativitat."

.- "Hi ha coses que generen desafecció com que en un districte guanya un partit de manera clara i el regidor que es posa és un altre, doncs això no ho entén ningú i això no ha de continuar."

.- "Ens donem per al·ludits tots, tot senyal de protesta és una cosa que ha de fer pensar els polítics."

.- "Comparar això amb les revoltes al món àrab és una exageració."

.- "Diria una mentida si no digués que aquestes eleccions les afronto amb una situació diferent. Fins ara sempre que em presentava era amb les enquestes en contra i ara em presento amb totes les enquestes a favor. Ho miro amb il·lusió i optimisme i convençut que el dia 22 guanyaré."

.- "El Sr. Hereu potser s'hauria mort de tanta campanya i de dir coses tant estranyes com les que diu. Crec que si el Sr. Hereu continués fent campanya com fins ara jo tornaria a pujar molt a les enquestes perquè diu coses equivocades i són una manera de fer política que em sap greu que hagi caigut en aquests extrems."

.- "Jo intentaré governar sol."

.- El Sr. Hereu ara diu coses que són de nota. El Sr. Hereu s'equivoca. El Sr. Hereu que diu tot això pertany a un partit polític que per poder governar ells al País Basc s'han aliat amb el PP. Em sembla ridícul tot el dia aquesta situació d'explicar la por que vindrà el Sr. Trias amb el PP... si no m'aliaré amb el PP, que no s'amoïni el Sr. Hereu."

.- "Descarto un pacte estable amb el PP. Jo intentaré de totes totes de governar sol perquè hi ha cops que és millor governar sol que mal acompanyat."

.- "Si ningú suma 21 regidors, que és la majoria l'alcalde, és la força més votada automàticament qui governa. És a dir es fa la votació, ningú suma 21 i el secretari agafa i diu "queda nomenat alcalde de Barcelona el Sr. Trias que és el que ha aconseguit el màxim nombre de vots."

.- "Quan s'és capaç de dir que els immigrants porten malalties jo crec que està passant de la ratlla absolutament i no té sentit. Té sentit governar sol en minoria i al dia següent allargar la mà a tothom."

.- "Si perds per tercera vegada no t'has de presentar més. Però ara mateix no ho preveig perquè em van bé les coses."

.- "Hem de fer plantejaments diferents per sortir de la crisi. Quin pot ser el motor més important d'aquesta ciutat en aquests moments? Port, aeroport, Mercabarna, Zona Franca, la fira... separats 100 metres l'un de l'altre. Hem de ser capaços de posar-los al servei de Barcelona i l'àrea metropolitana i projectar-nos al món i hi ha una infraestructura necessària per això que és l'ample de via europeu per treure mercaderies del port i aeroport. Ens hem de barallar amb qui sigui per aconseguir això."

.- "Ja m'he discutit amb Artur Mas per les retallades [...] Hi ha una situació molt greu, hi ha un govern que ha gastat 7 milions 600.000 euros més dels que tenia. Quan una administració fa això està posant en perill l'estat del benestar. És una barbaritat. [...] Són uns irresponsables i aquests senyors que han fet això després protesten si es prenen mesures que s'han de prendre a la força [...] Hi ha algunes coses per les quals jo em discutiré perquè no poden ser. Si l'anterior govern va dir que faria 10 centres sociosanitaris a Barcelona que havien d'estar construïts el 2007, això està firmat... no pot ser que no ho apliquem. Una altra cosa és que jo entendré la dificultat de la Generalitat i pactar els ritmes però això està signat. S'havia d'haver acabat el 2007 i d'aquests 10 se n'ha fet un i dos estan en construcció"

.- "Avui el Sr. Hereu ha dit que no donaven el berenar als malalts de la Vall d'Hebron. Això és la mentida més grossa que s'ha dit mai. No es poden dir mentides. En política no val tot.

. -"Sóc usuari del Bicing i vaig amb bicicleta, sóc un entusiasta de la bici. Ara bé no ens pot costar 15 milions d'eurus, a banda del que paga l'usuari. "