Escoltar

en directe a RAC1

El blog de RAC1 Suscripció al feed RSS

http://www.racalacarta.com/audio/audios_elmon/100912_joan_carretero.mp3 Descarrega-te'l “Si Solidaritat vol liquidar Reagrupament estem fent un flac favor a l’independentisme” 12/08/2010

Joan CarreteroEl president de Reagrupament, Joan Carretero, ha dit en una entrevista a El món a RAC1 que “és evident” que Joan Laporta “ha decidit fer un partit amb altres socis, que no som nosaltres”, i li ha demanat que si fa un nou partit polític, “la seva gran aportació, no sigui destruir una organització”.

Carretero també ha dit que:

“Si del que es tracta és de crear noves formacions per liquidar-ne d’altres, estem fent un flac favor a l’independentisme català”

“És evident que el senyor Laporta ha decidit fer un partit amb altres socis, que no som nosaltres”

“A mi ningú m’ha demanat res [sobre ser candidat de Solidaritat Catalana per Girona]”

“Espero que si es fa un nou partit polític, la seva gran aportació no sigui que ha destruït una organització, sinó que ha aportat molta nova gent a l’independentisme”

“Si al final s’ha de triar entre tripartit o Artur Mas, facilitaríem que fos president de la Generalitat Artur Mas [...] però no faríem cap acord de govern ni cap coalició, sinó que els deixaríem governar”

- “Aquest darrer mes hem tingut més altes que baixes. Aquesta intoxicació [mediàtica] és absolutament falsa.”

- “Si del que es tracta és de crear noves formacions per liquidar-ne d’altres, estem fent un flac favor a l’independentisme català.”

- “Tota la gent que al gener es van mostrar crítics amb la direcció, a hores d’ara ja no són a Reagrupament. En tot cas, són a Solidaritat.”

- “Tot allò que fem ho saben els associats, per tant, transparència màxima. Pel que fa a autoritari, no sóc aquí per discutir el que opinen de mi.”

- “[Sobre l'aparició de Solidaritat Catalana] Quan en un mercat apareix una nova oferta, sempre hi ha clients que la trien.”

- “Si aquí acaba passant que els 3.400 associats llargs acabessin marxant, la suma per l’independentisme català seria zero.”

- “És evident que el senyor Laporta ha decidit fer un partit amb altres socis, que no som nosaltres.”

- “Estàvem convençuts que podríem arribar a un acord i que seria relativament fàcil fer-lo. A hores d’ara és més difícil.”

- “[Laporta] ha triat una via. Nosaltres som aquí dient el mateix que dèiem.”

- “No hi ha lluita d’egos. Hem mantingut fins l’últim moment que li donàvem el cap de cartell. Si fos un problema d’egos ens hauríem discutit per això, i aquesta discussió no hi ha estat mai.”

- “Traïció cap. No teníem cap contracte signat, i és legítim que cadascú triï el camí que li sembli més convenient.”

- “Fins ara, el que s’ha llegit del nou partit polític [Solidaritat catalana] és una fotocòpia del que nosaltres hem dit.”

- “Si la política catalana continua com ara, és difícil que s’assoleixi la independència.”

- “A mi ningú m’ha demanat res [sobre ser candidat de Solidaritat Catalana per Girona]. A través de la premsa han sortit ofertes d’aquest tipus, però a nosaltres no ens n’ha arribat ni una.”

- “Quan es treballa seriosament, per arribar a acords, es fa de manera discreta. La resta és fer soroll.”

- “Nosaltres estem disposats a sumar. He escrit una carta a Joan Laporta i Joan Puigcercós perquè estic a la seva disposició per explorar la possibilitat de fer una gran coalició independentista. De moment no hi ha hagut cap resposta.”

- “Espero que contestin i, si no ho fan, tampoc no passa res.”

- “Demà farà tres setmanes que no parlo amb Joan Laporta.”

- “Fins ara, a banda d’ERC, ningú ha estat capaç d’aglutinar tota la força [de l'independentisme] que està sorgint i que no està consolidada.”

- “No sabem què passarà, el temps dirà [si hi ha possibilitats de reconciliació amb Laporta].”

- “Espero que si es fa un nou partit polític, la seva gran aportació no sigui que ha destruït una organització, sinó que ha aportat molta nova gent a l’independentisme.”

- “Hi ha gent del món independentista que considera que l’important són les eleccions i el que passi l’endemà els és indiferent.”

- “Tant o més que discutir com han de ser les llistes, hauríem de tenir molt clar què cal fer en els propers quatre anys aquesta força [independentista] si al final és present al Parlament.”

- “No som equidistants, i si al final s’ha de triar entre tripartit o Artur Mas, facilitaríem que fos president de la Generalitat Artur Mas [...] però no faríem cap acord de govern ni cap coalició, sinó que els deixaríem governar.”

- “Si al final hi ha una força que arrasa amb tot, i que és majoritària en l’independentisme, no només no demanarem res, sinó que ens apartarem [...] perquè no volem fer nosa.”

- “Ens és igual qui proclami la independència, el que volem és que es proclami.”

- “Ens dol que el major èxit d’una nova força política sigui que cada dia surti que l’altre s’està descomponent.”

- “Si el gran objectiu de la nova força política és liquidar Reagrupament, em sembla que flac favor farem al país.”

- “Si s’acaben carregant Reagrupament és un gran èxit per la Catalunya autonòmica i per l’estat espanyol. Cadascú ha de saber el que fa.”

- Sobre les declaracions de Carod-Rovira del referèndum d’independència: “Ningú ha dit que es proclamarà unilateralment la independència en minoria. Catalunya, mentre formi part de l’estat espanyol, no podrà fer cap referèndum d’autodeterminació.”

- “Apel·lar a aquesta possible majoria social [...] és seguir qui dia passa any empeny i anar gestionant la comunitat autònoma.”

- “Els polítics han d’anar al davant, i que marquin el camí a seguir, perquè pretendre que sigui la societat qui digui als polítics el que han de fer, no és la millor opció pel país.”

- “Catalunya és un país de fantasies. I l’última ha estat la de la unitat.”

- “Espero que puguem parlar amb Joan Puigcercós de si hi ha alguna possibilitat. I, si no n’hi ha cap, entendré les raons de tothom de no voler ajuntar-se.”

- “Potser la unitat la faran els ciutadans eliminant totes les opcions i deixant-ne una de sola.”

  • Tags:
%s1 / %s2