Escoltar

en directe a RAC1

El blog de RAC1 Suscripció al feed RSS

http://racalacarta.com/audio/audios_elmon/130627_Carles_Puigdemont.mp3 Descarrega-te'l Carles Puigdemont: “No m’ha agradat la crítica de Duran a CDC” 27/06/2013

puidemont

L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, replica el líder d’Unió afirmant que “l’únic camí que aplana Convergència és el de Catalunya”, i no el d’Esquerra com deia Duran i Lleida. Tot i la polèmica, Puigdemont no preveu una trencadissa amb Unió i adverteix que “per la salut de CiU no hi ha cap més camí que complir allò pel qual ens hem compromès”. D’altra banda, l’alcalde de Girona no descarta demanar explicacions a qui calgui per les càrregues dels mossos en la manifestació contra la presència del príncep Felip perquè “sis contusionats és una xifra massa alta pels pocs manifestants que hi havia”.

Carles Puigdemont, alcalde de Girona, també ha dit que:

- “El Fòrum Impulsa és un actiu per a la marca Girona i una operació de promoció internacional.”

- “He parlat amb el regidor de Seguretat per saber els detalls del que va passar durant la càrrega policial [durant la inauguració del Fòrum Impulsa]. Si s’han produït excessos i són comprovables haurem de demanar responsabilitats [al departament d'Interior].”

- “Els mossos intentaven mantenir el cordó de seguretat i al final va ser forçat. La policia va haver de fer servir la força per assegurar que no s’impedís que se celebrés l’acte.”

- “Que hi hagi 6 contusionats, atès el poc nombre de manifestants, em sembla una xifra massa alta. Si s’ha produït un excés haurem de demanar explicacions al conseller o al director general que toqui.”

- “No hem tingut ocasió de parlar amb el príncep [sobre el procés català]. No defugiria la conversa. Dedueixo que és una persona que escolta força, fa moltes preguntes i té un català més correcte que la delegada del Govern espanyol a Catalunya. El príncep no crec que defugís tampoc aquesta conversa.”

- “No em vaig sentir contestat pel príncep, ell no sabia el que diria. Ell sí que duia el discurs escrit i formava part del que creia que havia de dir davant d’un públic llatinoamericà.”

- “La crida a anar units [en el discurs d'inauguració del Fòrum Impulsa] no va ser políticament sinó pel desafiament de les crisi que tenim al davant. No em va semblar veure cap biaix per apostar contra el procés sobiranista de Catalunya.”

- “Amb els socis d’Unió a Girona em porto extraordinàriament bé. És una excepció històrica perquè les relacions històricament havien arribat al punt del trencament. [...] Des del 2006 la relació a Girona és modèlica de com hauria de ser a la resta del país.”

- “No m’ha agradat la crítica de Josep Antoni Duran i Lleida en genèric contra CDC que ha transcendit. Nosaltres l’únic camí que aplanem és el de Catalunya [no el d'Esquerra].”

- “El país ahir va tenir una bona notícia, que va ser la constitució del Pacte Nacional pel Dret a Decidir. Qui es vulgui situar al marge estarà frenant el procés.”

- “Unió és un partit de tradició netament catalanista i està honestament bolcat i compromès amb el procés. No preveig una trencadissa amb Unió.”

- “CiU el que ha de fer és complir fidelment el programa electoral i els pactes que té subscrits per allò que va comprometre’s davant dels ciutadans. No preveig cap altre camí per a la salut de CiU que no sigui complir allò a què ens hem compromès.”

- “La situació que tenim no posa vots al sac, però la gent ha de saber valorar que hi ha un govern i un president compromesos en el fet que el país no naufragui, i compromesos sobretot en el present per poder tenir futur.”

- “El príncep ha vingut una o dues vegades l’any a Girona, però no s’ha mogut de l’Auditori. No l’he vist passejar pels carrers. No crec que hi hagi res que pugui combatre l’indomable republicanisme propi d’aquestes comarques.”

- “Quan un equip menor fa una gran temporada tens més risc que t’acabin xuclant els més grans. [...] Rubi és un professional i si li han fet una bona oferta, i si accepta l’oferta per anar al Barça és perquè professionalment li deu haver interessat.”

  • Tags:
%s1 / %s2