Escoltar

en directe a RAC1

El blog de RAC1 Suscripció al feed RSS

El model cultural de la ciutat, a debat 09/04/2015

El darrer debat del Mirador ha analitzat el model cultural de Barcelona, que ha esdevingut un dels grans eixos de la vida ciutadana, com a motor d’innovació, de creativitat, de coneixement, de creació de noves centralitats urbanes, de foment de les indústries culturals, de projecció internacional de la ciutat i d’atracció del turisme.

La cultura, a Barcelona, té una funció fonamental en les estratègies de regeneració urbana i desenvolupament econòmic. Equipaments com el Disseny Hub-Museu del Disseny, el Born Centre Cultural, el Museu de les Cultures del Món o la fàbrica de creació de Fabra i Coats a Sant Andreu són alguns dels equipaments que defineixen noves centralitats culturals de la ciutat.

Les exposicions i l’activitat museística, el consum de cultura urbana lúdica i creativa, amb més de 150 festivals anuals, l’obertura de quaranta espais de creació i els ateneus de fabricació són altres expressions de la cultura ciutadana que han estat objecte del debat, juntament amb la revaloració de Barcelona com a ciutat de l’arquitectura o com a capital de la lírica, amb El Liceu com a gran equipament històric.

Les indústries culturals, entre les quals s’engloben la editorials, les productores audiovisuals, les galeries i els artistes, realitzen per la seva banda una aportació creixent a l’economia de la ciutat, i superen ja un 4% del producte interior brut de Barcelona, són el altres protagonistes.

Tots aquests aspectes, entre d’altres, han estat analitzats a El Mirador per Franc Aleu, artista; Carlos Duran, director Galeria Senda i codirector Loop-Barcelona; Borja García-Nieto, president Cirulo Eqüestre; Roger Guasch, director general del Gran Teatre del Liceu; Llucià Homs, director de Promoció dels Sectors Culturals de l’Institut de Cultura de Barcelona i Llàtzer Moix, sotsdirector de La Vanguardia, moderats pel periodista Enric Tintoré.

Leer más: http://www.lavanguardia.com/barcelona/el-mirador/20150403/54429384824/model-cultural-debat.html#ixzz3Wo9HPcy3
Síguenos en: https://twitter.com/@LaVanguardia | http://facebook.com/LaVanguardia

  • Tags:
%s1 / %s2