Vostè primer
Ara, de 2 a 3 h
Vostè primer
amb Marc Giró
En Directe
I després, de 3 a 4 h
Versió RAC1
amb Toni Clapés

Enric Llurba: "No anem en la bona línia si volem reduir el fracàs escolar"

Error 500

Error 500

Enric Llurba, president de la Federació d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes a Barcelona, ha dit avui en una entrevista a La nit a RAC1 que:

.- Sobre el nous criteris de preinscripció escolar: "Pensem que els punts de desempat no aportaran res. En el cas dels germans sí que aporta coses positives però en el dels pares pensem que no. És un element discriminatiu. Estem seleccionant els alumnes a les escoles en funció de les famílies. Tots sabem que en el cas dels alumnes nouvinguts els seus pares no han anat a aquestes escoles. Per tant qualsevol nouvingut que vulgui desempatar haurà de fer-ho amb algú que el seu pare sí que hagi anat a aquesta escola. Això vulnera el principi d'igualtat d'oportunitats."

.- "És veritat que avui a Catalunya i a Barcelona tenim centres educatius segregats on la realitat social del centre no correspon a la realitat del barri. Això reforçarà la situació de segregació. "

.- Sobre l'anunci del Departament que vol optimitzar les plantilles: "Ho veig complicat. Això no és un sudoku que puguem quadrar fàcilment. No es poden atendre 12,000 alumnes més amb el mateix professorat augmentant les ràtios."

.- "No anem en la bona línia si volem treballar per l'excel·lència i la qualitat i per reduir el fracàs escolar."

.- Sobre la congelació de la digitalització de les aules: "S'ha de dir que el govern anterior no ho va fer bé, ho va fer a la babalà, amb poca informació al professorat, amb falta d'infraestructures, les coses no s'han fet bé però és clar que hi ha centres que fa temps que estan amb ordinadors a classe, que els aporten nous reptes, que les classes són més tranquil·les, comporten aspectes positius."

.- "No podem paralitzar el tema perquè si no pot portar diferents perills [...] Ja tenim un problema de divisió entre escola concertada i pública i ara podem entrar en una divisió entre escoles públiques: la que té ordinadors i recursos tecnològics i la que no en té i que continua amb la pissarra. Per això no podem parar el pla i tirar endavant amb aquest projecte."

.- Sobre els barracons: "Tampoc podem condemnar la gent a estar molts anys en barracons. Segurament que s'ha de tornar a posar al calendari , s'ha de 'recalendaritzar' i s'ha de prioritzar, els que porten més temps en barracons, són els que tenen més dret a sortir dels barracons [...] no es pot aparcar sine die aquesta situació."