Versió RAC1
Ara, de 15 a 20 h
Versió RAC1
amb Toni Clapés
En Directe
I després, de 20 a 0 h
El Barça juga a RAC1
Barça - PSG

Joaquim Casanova: "Podem evitar les vagues, però el pressupost s'ha de complir"

joaquim-casanova

00:00 06:23
00:00 06:23

Esperança, però inflexió. El director gerent de l'Institut Català de la Salut, Joaquim Casanova, ha deixat la porta oberta a negociar amb la Vall d'Hebron i els altres set hospitals de l'ICS que amenacen amb vaga. Ara bé, ha deixat clar que "els pressupostos s'han de complir sí o sí".

Joaquim Casanova, director gerent de l'Institut Català de la Salut.

"Una vaga en el sector sanitari sempre és perjudicial. Ja en tenim prou amb les retallades, si podem evitar les vagues els ciutadans ho agrairan."

"Esperem que l'Hospital de la Vall d'Hebron faci vaga i hi hagi un exercici de responsabilitat per part de tothom. Desitjo el mateix per a la resta d'hospitals que s'estan plantejant fer vaga."

"He de ser optimista. Dialogarem fins al final. Però també tenim clar que el pressupost s'ha de complir sí o sí."

"Els sindicats estan fent un gran exercici de responsabilitat. Han entès la situació de crisi i tampoc volen que el sistema surti més perjudicat del compte."

"No em consta els plans de fer vaga el 12 d'octubre. Tenim la informació de la voluntat manifestada a les assemblees, però no ens consta."

"Hem de confiar en els cicles de les economies, que la situació es recuperi i que els pressupost en sanitat pugui augmentar. De moment només ens podem comprometre a gestionar els diners actuals i escoltar la veu dels professionals."