Escoltar

en directe a RAC1

El blog de RAC1 Suscripció al feed RSS

http://www.racalacarta.com/download.php?file=0305%2011h%20(Dilluns%2005-03-12)%20Entrevista%20(Jordi%20Evole%20).mp3 Descarrega-te'l Jordi Évole: “La trobada amb Fundador li va posar les piles a Pujol” 05/03/2012

120305_Jordi_Evole

El director de Salvados, Jordi Évole, ens ha fet una classe de periodisme. Creu que ni abans era tan gamberro ni ara és tan influent. I després de veure les bones audiències de l’última entrevista a Jordi Pujol, creu que va tenir sort en creuar-se amb un pastor de Granada que votaria sí en en referèndum per la independència. En una entrevista a El món a RAC1, Jordi Évole ha explicat que:

- “Pateixo més mirant el programa que fent-lo!”

- “Et mentiria si et digués que no estic pendent de les audiències. Totalment.”

- “No estic gaire a favor de la publicitat que es dóna a les audiències darrerament. Crec que haurien de ser un element de consum intern i no tant públic.”

- “Els que fem televisió som els principals culpables d’haver convertit les audiències en un element de discussió quotidià.”

- “M’esgarrifa que hi hagi televisions, incloses algunes de públiques, que utilitzen les seves audiències a l’informatiu.”

- “Jordi Pujol no em va posar cap filtre, cap ni un.”

- “Amb Pujol ja anàvem amb la ment posada que havíem de fer un programa sencer. Amb Barrionuevo no ens ho esperàvem. Amb ell anàvem a parlar del ‘cultivo de invernadero de Almería’.”

- “Crec que a vegades en aquest país som una mica exagerats. Som de blancs i negres. A nosaltres [els de Salvados], fins fa quatre dies, se’ns tractava dels gamberros, dels graciosos… i ara, de cop i volta, ens convertim en referents del periodisme. Doncs segurament, ni una cosa ni l’altra. Simplement barregem el periodisme i l’entreteniment.”

- “Els convidats s’han adonat que en programes d’aquests [com el Salvados] potser arriben a més gent.”

- “L’Albert Om em deia que moltes vegades els periodistes fem programes, entrevistes, diaris… pensant en polítics i en altres periodistes i no pensant en el consumidor final. Per mi això és una lluita amb mi mateix.”

- Sobre la presència del pastor Fundador, de Jaén, al programa Salvados dedicat a Pujol: “Crec que el president Pujol té molt calculat el que vol dir, però, possiblement la presència i les paraules del pastor Fundador, li van posar ‘les piles a tope’, a Pujol.”

- “L’entrevista més complicada és la que vam fer a Joan Laporta, a Lleó. Es va posar el vestit de conciliador i no va entrar a res. Va ser una entrevista bastant fluixa.”

- “El periodisme ha de ser incòmode, i hem de preguntar allò que saps que a aquella persona li farà arronsar el nas.”

- “Ahir, els espectadors de Catalunya van poder triar entre dues opcions que s’estimen aquest ofici. L’una era el 30 minuts, que van fer un programàs, i l’altre era el Salvados amb una entrevista monogràfica amb el president Pujol.”

- “S’ha de celebrar que ahir hi hagués més d’un milió de persones a Catalunya mirant aquestes dues opcions.”

- “Jo reivindico la televisió com un dels millors mitjans en què un es pot expressar, perquè té molta força (imatge, música, àudio…).”

- “Per mi Twitter té importància, però ens ha vingut bé que els periodistes hàgim sacralitzat el Trending Topic. El TT no és tant important.”

- “Els periodistes li donem molta importància a aquesta nova eina que és Twitter. Tots som al Twitter, però, en canvi, ma mare no és al Twitter.”

- “Twitter té importància perquè em serveix per tenir una informació que abans no tenia. És l’opinió instantània que tenen desenes d’espectadors durant l’emissió del programa. Jo abans tenia el minut a minut, fred, del nombre d’espectadors. A mi això no m’enriqueix.”

- “El minut a minut del Twitter sí que em va bé.”

- “Diumenge vinent serà un programa incòmode perquè toquem el tema de la crisi. Explicarem un dels motius de com es van arribar a flipar, sobretot, les administracions locals i autonòmiques sobre construccions megalòmanes que s’han convertit en un autèntic pou sense fons de diners públics llançats.”

- Sobre els propers programes de Salvados: “Per una banda, tenim pendent gravar Felipe González. Per l’altra, aquest dimecres marxem a Cuba per fer una prèvia del viatge que el papa farà una setmana abans de la Setmana Santa.”

- A la pregunta de què votaria Jordi Évole en un referèndum d’autodeterminació: “Això no toca, avui.”

  • Tags:
%s1 / %s2