La competència
Ara, de 12 a 13 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau
En Directe
I després, de 13 a 14 h
Vostè primer
amb Marc Giró

Òmnium Cultural nega que es plantegin fer una llista conjunta amb l'ANC

vicent-sanchis

00:00 03:49
00:00 03:49

El vicepresident d'Òmnium Cultural, Vicent Sanchis, nega que es plantegin fer una llista conjunta amb l'Assemblea Nacional Catalana al marge dels partits polítics. Sanchis recorda que "Òmnium Cultural no substitueix els partits polítics" i afirma que "no s'afavoriran aquesta mena d'iniciatives". Tot i això, sí que reconeix que "si la plataforma ve dels partits polítics o de fora, benvinguda sigui".

Vicent Sanchis, vicepresident d'Òmnium Cultural, també ha dit que:

- "Ni Òmnium ni l'ANC no s'estan plantejant aquesta opció [de fer una llista conjunta al marge dels partits polítics]."

- "Una altra cosa és que aquesta opció vingui de fora perquè la planteja algú. [...] Però ni Òmnium ni l'ANC ho tenen sobre la taula."

- "Hi ha un pacte de discreció [entre Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional Catalana] perquè les converses encara estan en marxa. Diumenge s'anunciaran les conclusions d'aquest debat, que és molt seriós."

- "Nosaltres [Òmnium Cultural] no substituïm els partits polítics. No preparem cap mena plataforma."

- "No afavorirem com a Òmnium Cultural aquesta mena d'iniciatives."

- "Ni Òmnium ni l'ANC ens barallarem internament ni cap a fora. Tot i que hi ha opcions diferents, però que són bastant coincidents."

- "La crida a la unitat política del sobiranisme ho tenim claríssim. Per nosaltres és una prioritat acabar amb la trencadissa i reconduir-ho cap a l'entesa."

- "Si la plataforma ve dels partits polítics o de fora, benvinguda sigui. Si es va a unes eleccions plebiscitàries i és possible, com més unitat millor. Però si la unitat s'ha de fer en base a desconfiances i ha de tenir pitjor resultat que no fer-la, millor no."

- "Si fora de la societat hi ha la proposta la valorarem."

sanchis-reunio

00:00 04:33
00:00 04:33