Versió RAC1
Ara, de 15 a 20 h
Versió RAC1
amb Toni Clapés
En Directe
I després, de 20 a 23 h
L’Espanyol juga a RAC1
Burgos - Espanyol

Prodi descarta la independència de Catalunya a deu anys vista

"No crec que d'aquí a deu anys Catalunya sigui independent, perquè crec que ens encaminem cap a una cooperació cada vegada més estreta entre els països", ha assegurat l'expresident de la Comissió Europea i exprimer ministre italià en una entrevista a El món a RAC1, on ha repassat la salut d'Europa, ha ofert el seu baròmetre de la crisi, i algunes solucions.

L'expresident de la Comissió Europea, Romano Prodi, ha assegurat en una entrevista a El món a RAC1 que:

- "Europa sempre ha estat malalta. Tota la seva vida. Ha emmalaltit i s'ha guarit. [...] Però aquesta vegada la malaltia és greu i seriosa, perquè no s'ha arribat a temps amb la medicina. Hi ha hagut eleccions, hi ha hagut discrepàncies, i el que s'hagués pogut resoldre amb un remei lleuger, ara s'haurà de curar amb una medicina més potent."

- "No es pot considerar que Grècia sigui un pou sense fons. El problema és el retard. A Grècia les decisions sempre es prenen amb retard. Si s'hagués fet a temps, amb un simple acord i uns pocs milions d'euros, i no aquesta xifra tan important, s'hauria pogut resoldre el problema des del principi, i a més s'hauria establert un principi de bon comportament per a Grècia."

El sotsdirector d'El món entrevista Romano Prodi a la seu de l'editorial RBA

- "És evident que Espanya ha de rebaixar el seu dèficit. Això és ben lògic en la situació actual. [...] Però, compte, no només ho ha de fer Espanya sinó que ho han de fer tots els països. En el futur tots han de ser molt disciplinats."

- "El problema del control de la despesa regional i de la despesa autonòmica és comú a tots els països. [...] Cal aplicar la mateixa disciplina als governs autonòmics que apliquem a escala estatal. Per què? Perquè les comunitats autònomes han adquirit més importància avui dia, però ser més important també és sinònim d'assumir més responsabilitat."

- "No [crec que d'aquí a deu anys Catalunya sigui independent] perquè crec que ens encaminem cap a una cooperació cada vegada més estreta entre els països. Fins i tot Alemanya s'ha convertit en un país més petit. Per això el problema de les autonomies sí, és un problema seriós. És un problema seriós, és un problema important perquè s'ha d'intentar respondre a les necessitats i els desitjos dels pobles, però crec que la independència avui no va de bracet amb la globalització."

romano-prodi-2

00:00 00:22
00:00 00:22

romano-prodi-3

00:00 00:17
00:00 00:17