Escoltar

en directe a RAC1

El blog de RAC1 Suscripció al feed RSS

http://www.racalacarta.com/audio/audios_elmon/120815_Joan_Aregio.mp3 Descarrega-te'l “El nivell permès d’alcohol s’hauria de regular a escala europea” 14/08/2012

110415_Aregio

El director del Servei Català de Trànsit, Joan Aregio, considera que la normativa sobre la taxa d’alcohol permesa pels conductors s’hauria d’homegeneïtzar per tots els països de la Unió Europea. A més, ha recordat que la majoria dels accidents es produeixen en desplaçaments curts i que per tant “S’ha de prestar molta i molta atenció en aquest tipus de desplaçaments”.Joan Aregio també ha dit:

“Sóc més partidari de fer complir la llei que no pas d’endurir-la”

-”La velocitat és sempre un factor de risc important. Molts dels accidents que s’han produït a Catalunya són sortides de via que tenen una relació directa amb la velocitat. Un dels aspectes fonamentals per combatre els accidents és la lluita contra la velocitat excessiva o inadequada.”

-”La majoria [dels 9 accidents de trànsit, que han provocat 11 morts a l’agost] han estat xocs frontals, que acostumen a ser fruit d’una maniobra arriscada perquè algú envaeix el sentit contrari. A més, els xocs frontals acostumen a ser accidents greus o molt greus, com ha passat aquest cap de setmana, amb més d’una víctima mortal.”

-”La majoria de desplaçaments que es faran avui són desplaçaments curts. S’ha de prestar molta i molta atenció en aquest tipus de desplaçaments.”

-”La mobilitat va a la baixa [per la crisi]. Va baixar l’any passat i ha baixat encara més des que va començar l’any.”

-”Hi ha una pujada relativa, aproximadament del 4%, en les vies que no són de pagament. La situació econòmica fa que els vehicles que habitualment es desplaçaven per carreteres de pagament, ara no ho facin.”

-”En un altíssim percentatge dels accidents hi intervé el factor humà. Intentem canviar les actituds dels conductors a través de radars, amb la presència de Mossos a la carretera, amb controls… El comportament de la gent canvia perquè preveu la possibilitat que pugui ser multat. També treballem molt amb la gent jove.”

-”Ara tenim a Catalunya un 60% menys d’accidents i de víctimes que fa 12 anys. Això no es pot haver produït sense una conscienciació. Un país no es pot permetre els índexs de sinistralitat que teníem a casa nostra fa 10 o 15 anys, aquest canvi d’actitud és fruit d’aquest treball.”

-”La societat es pot sentir satisfeta de la lluita contra la sinistralitat. Un estiu pot ser més dolent que l’anterior, però si agafem una sèrie d’anys, com a tendència, ens podem sentir raonablement satisfets.”

-”La regulació del nivell permès d’alcohol s’hauria de plantejar a escala europea, no a cada Estat.”

-”El problema és fer complir la llei. Sóc més partidari de fer complir la llei que no pas d’endurir-la. La majoria de països europeus tenen un límit molt semblant al de l’Estat espanyol, i Anglaterra, que és un dels països capdavanters en la lluita contra els accidents, té un límit més alt.”

-”No augmenta. El nombre de radars i de radars mòbils que tenen els Mossos d’Esquadra és el que teníem. El fet que hi hagi menys mobilitat fa que els ingressos més aviat no hagin augmentat, precisament.”

-”Quan poses un radar a la carretera no és per recaptar diners, sinó per modificar que les persones corrin més del compte en aquell punt. Si continuen corrent és que alguna ens falla. Per tant, nosaltres no tenim un increment per aquesta rotació de radars perquè són els mateixos.”

  • Tags:
%s1 / %s2