Escoltar

en directe a RAC1

El blog de RAC1 Suscripció al feed RSS

http://www.racalacarta.com/audio/audios_elmon/100901_antoni_castells.mp3 Descarrega-te'l “En economia anem millor que Espanya” 01/09/2010

0109_antoni_castells

El conseller d’Economia, Antoni Castells, diu que parlar de la data de les eleccions és “fer safareig”. Pel que fa al dèficit, el conseller ha dit que la seva reducció “dóna confiança a l’economia espanyola”. Per últim Castells també s’ha referit al seu partit, “hem de reconstruir un espai polític propi a partir del PSC, no només amb el PSC”, ha sentenciat.

Castells també ha dit que:

- “Parlar de la data [de les eleccions] és fer safareig. Hem de deixar que el president sigui ara el que digui el dia, quan i com vulgui dir-lo.”

- “Crec que havíem d’atacar el dèficit a fons, i estant com estem a la UE no podíem no fixar-nos en aquest compromís.”

- “La notícia que s’estan complint els objectius [de reducció de dèficit] és positiva perquè ajuda a donar confiança en l’economia espanyola.”

- “Pel que fa a l’economia i al dèficit català, a Catalunya anem millor [que a la resta de l'Estat espanyol].”

- “Estem complint l’objectiu de la retallada del dèficit per a aquest any [a Catalunya].”

- “L’economia catalana, en el seu conjunt, tot apunta que es podria mantenir [el creixement dels dos primers trimestres], tot i que hi podria haver una lleu recaiguda per l’efecte de les mesures d’austeritat.”

- “En el conjunt de l’any encara tindrem un creixement negatiu, però a Catalunya serà inferior que a Espanya. Però l’any que ve tindrem un creixement positiu. I aquí, Catalunya va per davant d’Espanya.”

- “Tenim una estructura econòmica més sana [que a la resta de l’Estat espanyol].”

- “Hem posat fi a  la recessió, però no a la crisi.”

- “Vam tocar fons el primer semestre de l’any passat. Des d’aleshores l’economia està anant cap amunt [...] però no hem arribat encara, ni de bon tros, als nivells on estàvem en els millors moments del 2007.”

- “Les dades d’atur [de l'EPA] del darrer trimestre són encoratjadores, però no podem dir que són positives.”

- “La meitat de l’ocupació que s’ha creat a Espanya aquest segon trimestre s’ha creat a Catalunya. I la tercera part de l’augment de la població activa, també ha estat a Catalunya.”

- “El que vaig llegir són declaracions enormement irresponsables d’un dirigent de l’oposició perquè deia que la Generalitat estava en una situació límit. I a més a més, fals.”

- “El que no acabo d’entendre és quan es donen notícies falses, sabent que es fa mal. [...] I a més, quan es fa en un tema tan sensible com el de la solvència financera de la Generalitat.”

- “Quin disbarat [que CiU digui que la Generalitat no podrà pagar les nòmines de setembre].”

- “La Generalitat és una institució totalment solvent.”

- “A finals de juliol la Generalitat va signar un crèdit sindicat amb tots els bancs espanyols, excepte un [el Banc Santander]. Un banc que no va valorar correctament la importància econòmica i financera de Catalunya i espero que tingui l’ocasió de rectificar, perquè aquest país té memòria i les institucions també.”

- “És lamentable que algú jugui amb aquest tema [dir que la Generalitat té problemes financers].”

- “El nou sistema de finançament ens ha donat dos mil milions d’euros més l’any passat. [...] I pot passar que, malgrat això, en una situació de recessió molt forta hi hagi dèficit.”

- Sobre el fet que no vagi a les llistes del PSC: “No he deixat de reflexionar sobre el que crec que és rellevant per a un país i per a mi.”

- “Ho vaig dir en aquell moment perquè vaig considerar que el curs polític ja estava esgotat.”

- “És una decisió personal fruit d’una reflexió política.”

- “Participaré activament en la campanya electoral tractant d’ajudar el president a obtenir el millor resultat possible, i si és possible, guanyar.”

- “Després de les eleccions passaran moltes coses, i n’han de passar moltes.”

- “S’ha de mirar una mica enllà i amb el cap alçat. I ja podem dir que el que no acaba de funcionar, per exemple, és la relació amb el PSOE, no tenir més veu pròpia a Madrid i no haver estat capaços d’ocupar la centralitat política que hem d’ocupar.”

- “Hem de reconstruir un espai polític propi a partir del PSC, no només amb el PSC. I aquesta reconstrucció ha de tenir per objecte ser el partit majoritari de Catalunya i que guanya per si mateix les eleccions.”

- “Jo tracto de fer el possible perquè el PSC tingui aquest instint.”

  • Tags:
%s1 / %s2