Escoltar

en directe a RAC1

El blog de RAC1 Suscripció al feed RSS

http://www.racalacarta.com/audio/audios_elmon/150722_Sanz_Janet.mp3 Descarrega-te'l “Impulsarem un consell municipal de turisme per tenir un espai de debat” 22/07/2015

janet_sanzEl govern d’Ada Colau vol fer una modificació exprés de l’ordenança de terrasses de Barcelona i ho portarà al ple extraordinari d’aquest divendres. La tinent d’alcalde, Janet Sanz, reconeix que l’ordenança no agrada a ningú però admet que no poden fer-ne una moratòria com reclama el gremi de restauració. La regidora d’Urbanisme i Mobilitat de Barcelona creu que cal posar ordre al turisme, ja que és una assignatura pendent que la ciutat arrossega des de fa temps.

La regidora d’Urbanisme i Mobilitat de Barcelona, Janet Sanz, també ha dit:

- “Necessitem posar ordre al turisme de la ciutat de Barcelona.”

- “S’ha de decidir el model que volem entre tots.”

- “Impulsarem un consell municipal de turisme per tenir un espai de debat de les polítiques d’aquest àmbit.”

- “Ens hem de planificar, perquè a molts veïns, com ara els de la Barceloneta, els hi hem de donar respostes.”

Respecte de l’ordenança de terrasses, Sanz ha recordat que no és d’aquest govern i que “no en compartim el contingut.”

- “L’ordenança té criteris molt estrictes, però sense tenir en compte la diversitat de la ciutat.”

- “La moratòria no la podem desenvolupar immediatament perquè abans cal modificar el contingut de la mateixa ordenança, per tant, és com fer-ne una de nova.”

L’Ajuntament de Barcelona farà un ple extraordinari divendres. La regidora ha explicat que intentaran iniciar la modificació.

- “De moment ja estem estudiant algunes actuacions que l’ordenança ens permet fer.”

- “El Govern ha d’aplicar la llei que té sobre la taula. Entenem les reivindicacions del gremi, però també les dels veïns de la ciutat.”

Respecte de la denúncia de Manos Limpias, esperen la resposta judicial i creuen “que hem actuat correctament per l’interès comú.”

- En el cas del nou espai del Barça, ha explicat que “queda pendent una reunió amb el nou president del Club. Hem de concretar una data, però ens costa trobar els forats a l’agenda.”

- “L’objectiu és que els veïns del barri de les Corts se sentin seu el projecte i que hi hagi vida al voltant d’aquest nou espai.”

  • Tags:
%s1 / %s2