Escoltar

en directe a RAC1

El blog de RAC1 Suscripció al feed RSS

http://www.racalacarta.com/audio/audios_elmon/20131107_Marta_Rovira.mp3 Descarrega-te'l “La data de la consulta la decidirem per motius polítics; els logístics s’acabaran adaptant” 07/11/2013

Marta Rovira

La secretària general d’Esquerra, Marta Rovira, avisa que “la data de la consulta la decidirem per motius polítics; els logístics s’acabaran adaptant” i adverteix: “No costa tant. Fa 30 anys que votem”. Respon així a la vicepresidenta, Joana Ortega, que no veu viable la consulta abans de l’octubre per raons tècnics. D’altra banda, Rovira reconeix que, sense l’acord per retirar les pilotes de goma, haurien trobat raons “per demanar responsabilitats polítiques” en el cas del Raval i troba “sorprenent” la mala transcripció detectat en l’informe de la policia espanyola.

Marta Rovira, secretària general d’Esquerra Republicana, també ha dit que:

- “Esquerra ajudarà en tot el que calgui el Govern perquè aquesta consulta es pugui fer com més aviat millor, seguint les recomanacions claríssimes d’un informe del Consell Assessor per la Transició Nacional que em sembla impecable.”

- “Ens sentim obligats a fer tot el que calgui perquè això passi de manera impecable. No costa tant. Fa 30 anys que votem.”

- “Es tracta de preparar un altre procés electoral. Si costa, si hi ha algun impediment, si hi ha algun obstacle, ajudarem a superar-lo. Jo estic tranquil•la. Ha de passar durant el 2014.”

- “La data la decidirem per motius estratègics i polítics, i els motius logístics s’acabaran adaptant com sempre ha passat.”

- “S’ha de marcar data i pregunta a finals d’any. L’estratègia política acabarà determinant quin és el millor moment.”

- “Ho tindrem tot a punt perquè el 2014, en la millor data que decidim, es pugui fer aquesta consulta, amb totes les garanties i amb un èxit brutal. Només la volem fer una vegada.”

- [Sobre l'acord entre CiU i ERC per les pilotes de goma, a canvi de no demanar la dimissió de Manel Prat] “Ens hem posat d’acord en una cosa que és superior a tot això: les polítiques de seguretat al nostre país comencen a canviar. Comencen a canviar amb coses importants, com la prohibició de les pilotes de goma. En pocs països europeus han arribat a concloure que cal prohibir-les. Alguns les han retirat tímidament.”

- “Divendres, que hi ha les conclusions de la comissió d’estudi de les pilotes de goma, veurem que s’aprovaran més canvis que portaran a un model que generi confiança als ciutadans. Volem un model de convivència basat en la seguretat.”

- [Si no haguessin retirat les pilotes de goma, haurien trobat raons per demanar la dimissió del director general de la policia?] “Hauríem trobat raons per demanar responsabilitats polítiques, perquè no es començarien a fer aquests canvis que ens semblen imprescindibles en polítiques de seguretat.”

- [És casual que la retirada es faci el 30 d'abril, just el dia abans de les manifestacions per l'1 de maig?] “Els tècnics ens diuen que suprimir-les significa canvis de protocols, ens van dir que necessitaven entre 4 mesos i mig any. Prohibir les pilotes de goma no pot generar un buit en la seguretat.”

- [Sobre el cas del Raval] “Ens hauria agradat més rapidesa, més reacció política, més informació del que estava passant. Quan surten unes imatges com les que han sortit, que generen inseguretat i confusió, cal una reacció política molt ràpida, que sigui de comunicació, transparència, de decisions polítiques… Ho hem trobat a faltar.”

- “Esperem que la compareixença del conseller sigui satisfactòria i veiem que el departament també està portant a terme aquesta investigació, i que es prendran les mesures que faci falta, si cal amb responsabilitats polítiques afegides.”

- [Sobre la mala transcripció de l'informe de la policia espanyola] “És sorprenent que pugui estar feta d’una manera tan incorrecta una transcripció.”

  • Tags:
%s1 / %s2