Escoltar

en directe a RAC1

El blog de RAC1 Suscripció al feed RSS

http://www.racalacarta.com/audio/audios_elmon/20131014_Francesc_Homs.mp3 Descarrega-te'l “La majoria silenciosa devia ser a casa seva” 14/10/2013

Francesc Homs

El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, respon al PP i assegura que “la majoria silenciosa devia ser a casa seva” aquest 12 d’octubre, després de valorar el ball de xifres de la manifestació. Tot i així, considera que aquest 12-O ha servit per normalitzar el debat sobiranista i convida el PP i Ciutadans a formar part de la comissió pel dret a decidir del Parlament. D’altra banda, atribueix a la “desorientació interna” del PSC la confusió sobre l’autoria de l’assalt a la seu socialista de les Corts de Barcelona.

El conseller Francesc Homs també ha dit que:

- “La majoria silenciosa devia ser a casa seva. No se m’acudiria dir mai el que es va dir després de la Via Catalana.”

- “La manifestació de dissabte va ser pacífica, amb un to festiu i això és positiu. A partir d’aquí, que hi hagi debat, expressat en la màxima serenitat, i puguem votar, que és el més obvi.”

- “No hauria de ser normal aquest ball de xifres. Fixi’s que no hi era amb aquesta intensitat l’11 de Setembre o en altres manifestacions. Jo crec que hem d’atendre a la que dóna la Guàrdia Urbana.”

- “El que passa des de dissabte és que hi ha una normalitat en el debat. A partir d’aquí, m’agradaria que els partits convocants passessin a formar part de la comissió pel dret a decidir del Parlament, que en puguem parlar amb normalitat, serenitat i, finalment, puguem votar. En democràcia, els diferents punts de vista es resolen amb debats serens i després votant.”

- “[Els partits convocants] no poden dir que el debat no existeix, ells mateixos hi participen.”

- “Si la Sra. Sánchez-Camacho està tan convençuda que les majories són on creu ella que són, no l’hi discutirem pas. Votem i sortirem de dubtes.”

- “La contribució de dissabte és una contribució a la normalitat. Si són demòcrates, que siguin coherents.”

- “Crec que a Catalunya mai no havia existit el pensament únic. Ja m’agradaria que el tracte dispensat pels mitjans catalans tant l’11 de Setembre com el 12 d’octubre fos el tracte dispensat per altres mitjans de comunicació que es fan a l’Estat espanyol, em conformaria amb això.”

- “No preveiem aquesta hipòtesi [la suspensió de la Generalitat] i, a més, crec que no l’hem de preveure. Una de les virtuts que té la manifestació de dissabte és que contribueix a normalitzar el debat. I si s’asserena, que crec que estem en aquesta via, es fan impensables aquest tipus de decisions.”

- [Sobre la presència a Barcelona dissabte passat d'un dels assaltants a la Blanquerna, a Madrid] “Aquestes minories haurien de tenir una reacció més contundent per part de les autoritats de l’Estat, hauríem de tenir instruments legals que ens permetessin ser més contundents. No té ni cap ni peus que persones que públicament agredeixen després puguin manifestar-se tan campantes, hi hauria d’haver una actuació molt contundent del poder judicial o modificar les lleis amb una certa urgència.”

- [Sobre l'assalt a la seu del PSC de les Corts de Barcelona] “No sé per quina raó el PSC ha donat a entendre que s’ha fet des de l’independentisme.”

- “Són fets clarament aïllats, no és representatiu de la situació del nostre país.”

- “El Partit Socialista té una certa desorientació interna, que em sembla que és molt evident, i a vegades, quan un està desorientat, ho dic perquè per aquesta experiència hi hem passat políticament, pot tenir la temptació de presentar la desorientació com si fos una cosa de tothom, que no és el cas. El PSC ha d’anar fent el seu procés.”

- [Sobre Max Canher] “És una persona clau per entendre l’inici del restabliment de la Generalitat i per fixar una política cultural que en molts sentits encara prossegueix. És una persona que ha fet una contribució al país extraordinària.”

  • Tags:
%s1 / %s2