Escoltar

en directe a RAC1

El blog de RAC1 Suscripció al feed RSS

http://www.racalacarta.com/audio/audios_elmon/20130927_Josep_Antoni_Duran_i_Lleida.mp3 Descarrega-te'l “Si finalment hi ha una resposta a ’sí’ o ‘no’, haurà triomfat la tesi d’ERC” 27/09/2013

Duran i Lleida 004

El secretari general de CiU i líder d’UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, avisa que la consulta només té una pregunta amb una resposta ao no haurà guanyat Esquerra Republicana. També admet que l’article que va publicar dilluns a La Vanguardia, “sembla que tocava el botet en vigílies del debat de política general, però no era la intenció”, i descarta la ruptura amb Convergència, si bé “els fets diran”, avisa.

Duran i Lleida també ha dit que:

- “Simplement, he posat negre sobre blanc. Un país democràtic ha d’acceptar qualsevol tipus de reflexió. Ara, tots plegats tenim un objectiu, que és fer la consulta. Després, cadascú podrà defensar el que cregui convenient per al seu país.”

- “Artur Mas no sabia que publicava l’article.”

- “Ha pogut semblar que tocava el botet en vigílies del debat de política general. Ho lamento, no era la intenció.”

- “Els socialistes fan seu el meu plantejament. M’agradaria que se’l llegissin de dalt a baix per veure si certament se’l poden fer seu, perquè fins ara han estat completament reticents amb el Pacte Nacional pel Dret a Decidir.”

- “Per la complexitat del país, reduir la consulta a una pregunta pot excloure molta gent.”

- “Jo intentaré que la pregunta o preguntes, o pregunta i respostes es defineixin entre com més forces polítiques, millor. Una pregunta definida només per Convergència i Esquerra no és suficient per al país. Cal sumar-hi CDC, UDC, ERC, ICV i tan de bo poguéssim els socialistes.”

- “Si finalment hi ha una pregunta, i és un o un no, haurà triomfat la tesi d’Esquerra.”

- “No tinc cap dubte que el Govern espanyol dirà que no a la consulta. Avui per avui, no veig cap possibilitat que el diàleg tingui receptivitat.”

- “Les eleccions plebiscitàries serien un instrument extraordinari i extrem.”

- “Estic d’acord que hi ha un clamor popular. Fins al darrer segon, intentar saltar aquest mur, parlar, dialogar i arribar a un acord. Si no, i ja ho dic a l’article, al final això pot portar a una declaració unilateral d’independència que jo no vull per al meu país, perquè és deixar aïllada Catalunya durant molts anys.”

- “Jo aquesta frase que diu el president [de 100 anys de decepcions sobre les terceres vies] penso que és negar un període que va anar bé. Els 23 anys del president Pujol van anar bé. Estic tip de repetir una frase del president Pujol que aquells 23 anys van ser els millors anys des del 1714 amb més autogovern, més benestar i més progrés econòmic a Catalunya.”

- “Jo no sóc antiindependentista, però no acabo de veure la viabilitat d’aquesta proposta.”

- “Per què no van posar independència al programa electoral si tan senzill és?”

- “L’estat propi també pot ser dins d’un estat confederal a escala espanyola.”

- “Jo no em plantejo la ruptura amb CDC, però els fets poden portar a situacions que poden portar a conseqüències polítiques que un no vol ni desitja.”

- “La idea d’Espanya de Camacho no té res a veure amb la meva. Pot convidar qui vulgui. Però em sento més a prop de la Via Catalana que de la mani del 12 d’octubre. Estem en una posició central.”

- “Vam oferir a ERC que entrés al Govern de la Generalitat, seria la materialització d’un desig expressat tant per CDC com UDC. Em sembla que seria bo que ERC es mullés en la tasca executiva. No hi tindria cap problema.”

- “Fa molts anys que dirigeixo UDC, això també té data de caducitat.”

- “No hi ha congrés convocat, quan es convoqui ja decidiré.”

- “De tot aquest procés, qui en surt enfortit és ERC. Per tant, hi ha persones que lliurement des dels seus mitjans de comunicació han estat alimentant les tesis que avui són majoritàries, vostè hi ha contribuït i té tot el dret a fer-ho.”

  • Tags:
%s1 / %s2