Escoltar

en directe a RAC1

El blog de RAC1 Suscripció al feed RSS

http://www.racalacarta.com/audio/audios_elmon/131219_Felip_Puig.mp3 Descarrega-te'l “Si hem de tenir ambaixadors, acabarem tenint un servei d’intel·ligència internacional” 19/12/2013

fELIP pUIG

El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, garanteix que el Cesicat “no ha espiat ningú” i, arran de l’informe que Albert Rivera va portar al Parlament sobre un suposat centre nacional d’intel·ligència assegura que “ara no ho fem perquè no toca, no tenim els recursos, no seria legal i no és el moment”. D’altra banda, Puig admet que li agradaria que CiU i ERC anessin junts a les eleccions europees i a unes hipotètiques plebiscitàries, i denuncia que la reforma elèctrica “només està plantejada des d’un punt de vista financer” i adverteix que “tots en patirem les conseqüències”.

El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, també ha dit que:

- “Crec que la reforma elèctrica té unes repercussions molt dures sobre els consumidors i sobre la indústria. Només s’ha planificat per corregir un dèficit tarifari, provocat per una política errònia.”

- “Estem molt en contacte amb empreses elèctriques i de gas perquè a les famílies amb problemes no se’ls talli el subministrament almenys en els mesos més durs. Veurem com s’articula. El Parlament és molt contundent en aquest sentit.”

- “S’aboca en la tarifa elèctrica el finançament de polítiques que haurien d’anar a càrrec dels pressupostos de l’Estat, com el carbó d’Astúries i d’altres regions, els costos d’insularitat que tenen les Canàries o les Balears, o totes les subvencions a les renovables, perquè ho paguin tots els ciutadans de l’Estat.”

- “Aquesta reforma elèctrica només està plantejada des d’un punt de vista financer, i no té en compte la repercussió ni en la nostra indústria ni els costos en els ciutadans, i en patirem tots les conseqüències. Lamentablement aquest serà un element de pèrdua de competitivitat de la nostra economia els propers anys.”

- El dèficit de tarifa ve de regalar inversions a projectes d’energies renovables, no pas a les grans empreses.”

- “La bombolla energètica, lamentablement, és aquí i entre tots l’haurem d’anar pagant.”

- “L’Estat espanyol és molt mal regulador i paga més cares que a Europa diverses coses.”

- “Des de l’Estat, es veu molt lluny el que passa de veritat a les indústries, a l’economia real.”

- “Si poguéssim gestionar el nostre model energètic, podríem disminuir la nostra factura elèctrica entre un 10 i un 15%.”

- “És evident que si hem de tenir ambaixadors, acabarem tenint un servei d’intel·ligència internacional. Si algun dia som un país normal aquests serveis s’han de tenir.”

- “[L'informe que Albert Rivera va portar al Parlament] com a document, existeix.”

- “Puc intuir [qui el va fer].”

- “No és un document oficial. És un document de persones que tenen idees, dibuixen i dissenyen coses.”

- “Ningú el va demanar. Jo no en tenia cap coneixement.”

- “En cap cas ens hem plantejat la possibilitat de constituir un agència de seguretat nacional.”

- “Ara no ho fem perquè no toca, no tenim els recursos, no seria legal i no és el moment.”

- “Garanteixo que el Cesicat no ha espiat a ningú.”

- [Sobre el cens de la consulta] “S’està treballant per poder disposar dels nostres propis instruments per poder desenvolupar una consulta.”

- “Volem fer una consulta lògica, amb totes les persones en condicions de votar i això no té res d’il·legal.”

- “Sí, s’està plantejant en aquesta perspectiva, [que puguin votar a partir dels 16 anys].”

- “La policia, malauradament en algun moment al límit, ha de tenir instruments de dissuasió.”

- “D’alternativa [a les pilotes de goma], no me n’agrada cap. M’agradaria que la policia anés amb les mans a la butxaca, però això no és possible.”

- “Tot mètode de dissuasió al límit té algun risc contra la integritat física dels violents. Tot això és per controlar actituds violentes.”

- “Crec que els mossos es mereixerien més reconeixement, com ja tenen per part de la societat catalana.”

- “Qualsevol policia necessita les estructures d’un Estat al darrere i, si no les té, té un punt de fragilitat. I els nostres mossos tenen un punt de fragilitat perquè han de treballar permanentment amb estructures d’un Estat amb qui no hi ha ni una bona complicitat ni col·laboració o fins i tot una certa hostilitat corporativa.”

- “És obvi que, quan hi ha aquesta confrontació i aquest conflicte, per qui vol aconseguir la globalitat de les seves estructures d’estat atacar els mossos és un tema sensible, simbòlic, molt mediàtic i estic convençut que hi ha un interès suplementari a intentar debilitar la bona imatge que té la policia catalana.”

- “Sí, [sóc partidari que CiU i ERC vagin junts a les europees]. M’hauria agradat que hi hagués una candidatura amb molta més gent per explicar a Europa que anem junts per aconseguir una eleccions europees normals a Catalunya.”

- “Ara ho veig difícil, però encara és possible.”

- “M’agradaria, personalment, [que CiU i ERC anessin junts en unes hipotètiques plebiscitàries]. Si anem a unes eleccions que tenen un caràcter de consulta ens haurem de plantejar algun altre recurs. Un plantejament podria ser que les forces a favor d’aquesta consulta i d’un estat propi anessin juntes. També pot anar cadascú pel seu cantó amb un plantejament compartit.”

  • Tags:
%s1 / %s2