La competència
Ara, de 12 a 13 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau
En Directe
I després, de 13 a 14 h
Vostè primer
amb Marc Giró

"A Catalunya no estem disposats a cedir a aquest xantatge permanent de Ryanair"

lluis-recoder

00:00 30:01
00:00 30:01

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluis Recoder, ha criticat que no es pot arribar a un acord amb Rynaiar perquè "no està complint allò que ja està signat i acordat". Recoder també admès que hi ha un conveni de la Generalitat amb el principal opèrador turístic d'esquí britànic i amb altres companyies, "sempre que l'Estat obri la possibilitat que Alguaire pugui rebre vols de fora l'espai Schenguen".

- "Potser a altres llocs d'Europa els ho permeten, però a Catalunya no estem disposats a cedir a aquest xantatge permanent"

- "Com es pot negociar i com es pot arribar a un acord amb algú que no està complint allò que ja està signat i acordat?"

- "Tenim un conveni amb el principal operador turístic d'esquí britànic que portarà 104.000 pernoctacions aquest hivern. Això, si l'Estat obre la possibilitat de l'aeroport d'Alguaire de rebre vols de fora de l'espai Schengen"

- "L'Estat no mou un dit per Girona"

- "El preacord del tripartit amb Ryanair suposava pagar més diners per portar menys passatgers"

- "Estem negociant amb diverses companyies alhora [...] Estem intentant que altres companyies vinguin a Girona, i quan [Ryanair] vulgui tornar a Girona potser es trobaran que està ple"

- "[Pagar perquè Ryanair voli a Girona o Reus] És una mala pràctica en què tots hi hem caigut"

Lluís Recoder, conseller de Territori i Sostenibilitat, també ha dit que:

- " Ryanair té un contracte vigent fins a finals d'aquest any a l'aeroport de Girona, té un contracte fins al 2013 a l'aeroport de Reus i fins al 2015 a l'aeroport d'Alguaire. I els està incomplint de forma flagrant."

- "Com es pot negociar i com es pot arribar a un acord amb algú que no està complint allò que ja està signat i acordat?"

- "Per nosaltres no hi ha tema ni a Girona, ni a Reus ni a Alguaire. Són ells que l'any passat demanen més diners."

- "Acusen la Generalitat de moltes coses que han de passar i que no passaran."

- "Som un govern seriós i ells s'han de comportar d'una altra forma. Potser a altres llocs d'Europa els ho permeten, però a Catalunya no estem disposats a cedir a aquest xantatge permanent."

- "Ets sents tan fort que vols intentar fer entendre les coses com tu les veus, o com vols que siguin, però la realitat és una altra."

- "No ens plantegem, en absolut, prescindir de Ryanair."

- "Volem que Ryanair tingui un comportament i unes relacions normals amb el Govern de Catalunya i amb els aeroports. Com les altres companyies que presten els seus serveis i que no ho fan a canvi de subvencions públiques."

- "L'arrel del problema és que Ryanair tenia les portes tancades a l'aeroport de Barcelona. I en el moment en què Aena li va obrir les portes, diu que el que li interessa realment és Barcelona. I, per tant, si volen que ens quedem als altres aeroports pagaran el que els demanem. [...] I aquí comença aquest estira-i-arronsa."

- "Si l'aeroport de Barcelona tingués una gestió pròpia, i els aeroports de Girona i Reus fossin governats des de Catalunya, les coses anirien d'una altra manera."

- "L'aeroport de Girona guanya molts diners. [...] Al final, resulta que Generalitat, Cambra de Comerç de Girona i Diputació estàvem subvencionant l'Estat, que no ha fet cap gest per rebaixar les taxes de Girona i millorar l'aeroport."

- "En un futur immediat les coses canviaran. L'aeroport de Barcelona, quan estigui privatitzat, serà més car i la diferència amb Girona serà més gran."

- "Si la Generalitat intervé a Girona farà aquest aeroport competitiu, abaixant les taxes."

- "L'empresa que transporta els viatgers de Barcelona a l'aeroport de Girona va transportar 2 milions de passatgers."

- "El sector turístic de Girona és prou sòlid i té prou fortalesa per no haver de dependre de Ryanair."

- "Demà presentarem a Lleida nous acords a què hem arribat amb companyies i operadors turístics d'esquí."

- "Tenim un conveni amb el principal operador turístic d'esquí britànic que portarà 104.000 pernoctacions aquest hivern. Això, si l'Estat obre la possibilitat de l'aeroport d'Alguaire de rebre vols de fora de l'espai Schengen."

- "Hi ha més vida més enllà de Ryanair, que no acaba de marxar del tot de Girona."

- "Hem tingut reunions amb ells i no ens sentim còmodes, com els passa a altres governs europeus. [...] Només cal veure les rodes de premsa per saber com són les reunions."

- "No hi ha un abans i un després d'avui. [...] Continuarem fent tot el que calgui per continuar donant vida a l'aeroport de Girona."

- "L'Estat no mou un dit per Girona."

- "No es pot fer fora Ryanair del Prat. Però a partir d'una política de taxes adequada sí que es pot seleccionar qui ve o qui no ve a l'aeroport del Prat."

- "El percentatge de baix cost als grans aeroports europeus és molt inferior al del Prat."

- "El preacord del tripartit amb Ryanair suposava pagar més diners per portar menys passatgers."

- "Hem fet una nova oferta que hem pogut millorar perquè després de les eleccions municipals, l'Ajuntament de Girona va decidir incorporar-se a l'acord. Ara, ens aproximem més als nostres interessos."

- "L'anterior acord subvencionava a Ryanair les taxes aeroportuàries. I això no es pot fer, és il•legal."

- "El sistema aeroportuari espanyol és unitari i l'estat té la idea que s'han d'autofinançar. Els que tenen més beneficis financen els deficitaris."

- "Si poguéssim aplicar una política de bonificacions a Girona, com fem a Lleida, segur que podríem atreure molta activitat."

- "Estem negociant amb diverses companyies alhora, i hi ha diverses companyies que entenen per on va el futur. I Ryanair també ho entén."

- "Estem intentant que altres companyies vinguin a Girona, i quan vulguin tornar a Girona potser es trobaran que està ple."

- "L'impacte de Ryanair al sector turístic de Girona ha estat molt menys del que es pensa."

- "Quan parlem del futur de Girona no pensem en una companyia com Spanair, però no vol dir que hi pugui operar algun vol."

- "[Pagar perquè Ryanair voli a Girona o Reus] És una mala pràctica en què tots hi hem caigut. I quan hi ha algú amb posicions dominants et porta a situacions inversemblants com l'actual."

- "El mateix ministre Blanco ens ha reconegut que les dades d'inversió a Catalunya en alguns àmbits, com el de Rodalia, vénen de molt avall."

- "El corredor mediterrani fa anys que s'hauria d'haver tirat endavant."

- "Tot i reconèixer el que es fa, la llista d'allò que s'hauria d'haver fet i no s'ha fet és molt llarga."

- "No vaig plantar el ministre. L'acte [de finalització del túnel del TGV] s'havia de fer a la tarda i al final es va canviar al matí. Ja vaig dir que no hi podria assistir."

- "Ara et diuen que faran coses, però després et diuen que no tenen diners."

- "Hi ha una empresa xinesa que està acabant el nou moll al Port de Barcelona, i Foment ni tan sols ha començat les obres per connectar-lo ferroviàriament."

- "La programació que hem fet per les obres de Sants és molt correcta. Provocarà problemes però s'hi han destinat mitjans suficients."

lleida-recoder1

00:00 00:28
00:00 00:28

ryanair-recoder3

00:00 00:25
00:00 00:25