Tu diràs
Ara, de 22:30 a 1:05 h
Tu diràs
amb Aleix Parisé
En Directe
I després, de 1:05 a 2 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau

"A la Rambla es blanquegen diners"

itziar-gonzalez

00:00 24:56
00:00 24:56

L'exregidora de Ciutat Vella, Itziar González, no s'ha mossegat la llengua a l'hora de preguntar-se què trobaria un inspector fiscal si demanés els contractes de lloguer dels locals que ocupen les cadenes de restaurants i de tapes de la Rambla, a qui acusa de blanquejar diners. Ho ha dit després de presentar la restauració del llibre Barcelona pam a pam, d'Alexandre Cirici.

Itziar González també ha dit que:

- "[La presentació del llibre] Va ser un dels moments més entranyables de la meva vida."

- "Ha estat un honor i una sort [poder treballar en aquest projecte, Barcelona pam a pam]."

- "A mi la Mercè Homs m'agrada molt. És una mena de política que m'agrada. Dóna molt de gust tenir-la de regidora [de Ciutat Vella]."

- "Ara hi ha una fractura molt gran a la Rambla entre el dia i la nit. Una fractura molt dura. De nit es buida tot i apareix un submón d'activitats que tenen a veure amb el fet que no hi ha control social: no hi ha veïns, botigues, no hi ha res. El cor de la ciutat, en mans d'una sèrie de personatges que no fan quelcom constructiu, que no és bo per a la ciutat."

- "Ens vam equivocar infravalorant l'espai públic que tenen els espais privats que hi ha a la Rambla. Jo i els meus predecessors."

- "La Rambla s'ha anat ocupant per negocis que considero fraudulents. Com una sèrie de restaurants que bàsicament són un sistema de blanqueig de diners. [...] Totes aquestes cadenes de restaurants de tapes, si un inspector fiscal els demanés els rebuts del lloguer, m'agradaria veure què troba."

- "On es produeix la digestió de la cultura a la Rambla ara?"

- "El discurs més entranyable que hi va haver quan vaig dimitir va ser el de la Mercè Homs. Sempre s'ha preocupat molt de si volia estar amb ella, col·laborar-hi, etc. I no. Podia entrar-hi des d'un perfil tècnic, però hi havia connotacions polítiques recents, i no perquè ella s'havia de fer un perfil propi. Vaig creure que era millor per a ella que no hi entrés."

- "Potser amb el port hauríem d'anar més amb compte. Què passa al port? Què hi entra als contenidors?"

- "Em preocupen els espais ambivalents ambigus."

- "El Port Vell és ciutat o no és ciutat? No vam guanyar aquest espai per a la ciutat? Si els veïns no volen que es faci una marina de luxe, escoltem-los."

- "M'havia cregut que la política era una feina col·lectiva. I no."

- "Crec que el Govern municipal entenia el que jo proposava. Ells tenien una visió de la complexitat de la institució i jo una visió global del barri."

- "Em va decebre la distància entre el poder que el poble ens dóna i el que fem quan el tenim. Aquest és el motiu de la dimissió. Era la regidora i no podia."

- "La política institucional i de partits és molt complexa. Jo sóc més salvatge."

- "Vaig passar molta por. Vaig descobrir uns éssers humans totalment enfollits que volien fer mal."

- "Després del que va passar ahir, em sento segura i feliç."

- "Més que entrar com a tècnica o regidora, entraria en un col·lectiu de persones amb qui establir estratègies per millorar el barri."

- "M'agraden els compartits. Que la nostra política estigui en mans de partits vol dir que anem coixos, són trossos."