El Barça Femení a RAC1
Ara, de 13 a 16 h
El Barça Femení a RAC1
Barça vs. Chelsea
En Directe
I després, de 16 a 17 h
Superesports
amb Xavi Puig

Acusen l'OCU de "falta de rigor"

xavier-tubert

00:00 13:01
00:00 13:01

Un estudi de l'Organització de Consumidors desaconsella comprar Llet Nostra i 9 marques més perquè "no acompleixen uns requisits mínims". El president de la companyia catalana, Xavier Tubert, ha respost des de RAC1.

Tubert ha apuntat que "tota la gent qualificada, inclòs el ministeri de sanitat" han assenyalat la "falta de rigor" de l'estudi. I ha lamentat que documents així "fan mal". Tubert ha recordat que "l'OCU és una associació privada de consumidors amb seu a Madrid" i ha afegit que "els seus objectius els puc suposar, però no demostrar".

- "Ahir [estava] més [emprenyat] que avui."

- "Quan van sortir les dades no ens quadrava res."

- "L'OCU és una associació privada de consumidors amb seu a Madrid, no és l'OCUC d'aquí de casa nostra. És una entitat privada que fa estudis en funció dels seus afiliats. Ella orienta l'enfocament, el contingut i el resultat que pretén obtenir."

- "Quan avui he vist que tota la gent qualificada que s'ha pronunciat ha dit que a l'informe li falta rigor, ha confirmat que les coses, per si soles, es col·loquen al seu lloc."

- "És una llàstima el mal que fa i el que arrossega: més confusió al consumidor i posa en qüestió els valedors reals d'un producte en matèria de seguretat, com les administracions."

- "Fa una afirmació que ho retrata tot: diu que la llet és més bona fa deu anys que no pas ara. [...] Tothom sap que els controls són 20 vegades superiors avui que fa 10 anys."

- "Els objectius de l'OCU els puc suposar però no demostrar."

- "Tot el procés que [Llet Nostra] fa a Catalunya és, en paràmetres europeus, d'una rigidesa exquisida i amb totes les garanties del món."

- "Per sort, [a l'informe de l'OCU] tots els paràmetres de seguretat alimentària, de sabor, fòsfor, proteïnes, calci, etc. ens surten al màxim. Ara, si creuen que el preu és un valor a contemplar, baixa la mitjana."

- "La FENIL s'ha pronunciat molt durament contra aquest estudi, ho ha fet el propi Ministeri. Prendrem mesures des del món cooperatiu a nivell estatal perquè ens sembla que les coses no es poden banalitzar d'aquesta manera."

- "No [hem parlat amb l'OCU]. Ho faran les entitats representatives que tenim a nivell estatal perquè entenem que no s'ha de remenar més quan els experts ho desqualifiquen i s'ha d'endreçar portes endins perquè no es repeteixin aquest tipus d'estudis."

- Sobre la possible compra de Cacaolat: "Ho hem tingut en cartera: és complexe, judicialment delicat, molt díficil quan, industrialment, hi ha dificultats a nivell de Catalunya perquè no hi ha instal·lacions adequades per fer-lo. Si no es pot elaborar a Catalunya, no seria ni raó de valoració."