Escoltar

en directe a RAC1

El blog de RAC1 Suscripció al feed RSS

http://www.racalacarta.com/audio/audios_elmon/131016_Ada_Colau.mp3 Descarrega-te'l Ada Colau: “L’Estat se salta la legalitat internacional” 16/10/2013

130422_Ada_Colau

Ada Colau, portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, confessa que estan molt contents per la decisió del Tribunal d’Estrasburg per haver suspès el desallotjament del bloc de Salt, pisos en mans del SAREB, el banc dolent. Colau ha denunciat que el Tribunal ha fet el que no ha fet l’estat, i està establert per llei: evitar el desallotjament o, si més no, garantir l’acollida dels afectats.

Ada Colau també ha dit que:

- “Estem molt contents.”

- “A Europa és habitual però a l’Estat espanyol no, malauradament.”

- “Hi ha una normativa europea que obliga l’estat a evitar el desallotjament forçós. I si no ho fa, ha de garantir el reallotjament adequat de les famílies afectades. Sobretot, si hi ha menors.”

- “Això deixa en evidència, un cop més, l’Estat espanyol, que està vulnerant la legalitat internacional.”

- “Estableix un precedent molt important. N’hi havia algun de petit, d’habitatge individual a Madrid, però aquí estem parlant d’un bloc sencer, que és un exemple de la vergonya que estem denunciant: pisos rescatats amb diners públics que ara es volen oferir a inversors i especuladors estrangers.”

- “Hi ha l’oportunitat de recórrer a aquest tribunal quan s’acaba el recorregut intern. Es pot fer en molts altres casos. Malauradament, molts casos.”

- “Aquests pisos de Salt feia 3 anys que estaven buits.”

- “Hem intentat negociar amb tothom: ajuntaments de Salt i Girona, el SAREB -que ens ha tractat amb una arrogància terrible i no ens ha volgut ni rebre-, en altres casos -com a Sabadell- va dir que l’habitatge social no era el seu objectiu.”

  • Tags:
%s1 / %s2