Versió RAC1
Ara, de 15 a 20 h
Versió RAC1
amb Toni Clapés
En Directe
I després, de 20 a 23 h
L’Espanyol juga a RAC1
Burgos - Espanyol

Albert Rivera: "Obama no és un nacionalista nord-americà"

albert-rivera

00:00 30:44
00:00 30:44

El president de Ciutadans, Albert Rivera, considera "fora de lloc, patrimonitzar la democràcia, les llibertats i la catalanitat" i ha assegurat que es "nega a pensar que Obama és un nacionalista nord-americà, que Hollande ho és francès i que Cameron és nacionalista anglès". Sobre el cas Clotilde, Rivera també ha assenyalat que "Xavier Crespo hauria de donar explicacions i oferir màxima transparència" i ha lamentat que no veu "la mateixa cautela en funció del color polític”.Albert Rivera també ha dit que:

- “El pacte d'anticorrupció que proposem consisteix en la idea que ja teníem el 2010. Era un pacte per la transparència i contra la corrupció perquè detectem que hi ha un problema congènit en el propi sistema polític."

- "Lluny de lluitar contra la corrupció hi ha una opacitat o una empara en la forma d'actuar permesa per la llei de partits."

- "Plantegem un pacte per actuar tots de la mateixa manera quan hi hagi temes com aquests. [Els casos de corrupció] els entenem com una xacra."

- Sobre el cas Crespo: "la preocupació social és evident. Hi ha una informació periodística publicada que diu que ha cobrat sobres de la màfia."

- "Com que sabem d'altres casos que la màfia ha comprat regidors, ja no ens sobta la informació. Lamentablement ja hi ha casos."

- "Crec que el senyor Crespo hauria de donar explicacions i oferir màxima transparència."

- "No jutgem per color polític. Si una portada diu que han repartit sobres entre els directors del PP, hauríem de tenir la mateixa cautela. No veig la mateixa cautela en funció del color polític."

- "L'arrel del problema està en el sistema de partits espanyol. Reprendre la confiança passa per reformar el sistema. Hem de canviar el sistema i passar a un en què el ciutadà tingui una relació directa."

- "És pervers que al final en comptes de servir al ciutadà, el polític a qui serveixi sigui a les entitats financeres, lobbys..."

- "Hi ha corruptes i hi ha uns càrrecs públics que és a qui votem. És molt fàcil acusar un corruptor. També hi ha polítics que corrompen els empresaris."

- "Si hi haguessin llistes obertes un partit no posaria un imputat. Tampoc si s'hagués de fer responsable subsidiàriament d'allò què ha passat [casos de corrupció]."

- "Hi ha mesures concretes que, posant-nos d'acord els partits, permetria solucionar aquest sistema."

- "Em sembla igual de greu el cas Bárcenas que si el senyor Pujol té comptes a Suïssa."

- "El pacte anticorrupció que proposem és una mena d'impuls perquè la societat ho està demanant. La recepció ha sigut bona. Estic convençut que hi haurà passos endavant."

- "No he dit mai que no em mantindria més de dos mandats."

- "Tinc una sort i una debilitat. Sóc advocat, m'agrada la meva feina, tinc una excedència i vull tornar algun dia."

- "Penso que la política és tan seriosa i desgasta tant que s'ha de fer amb convicció."

- "Crec que en el poder executiu s'hi hauria d'estar un màxim de 8 anys. És sa i bo que es regenerin els equips de govern dels qui han governat."

- "És sa i bo que s'hagi cobrat o pagat una nòmina abans d'entrar en política. No pot ser que qui procedeix d'una professió no pugui entrar temporalment en política i tenir una sortida."

- "288.000 catalans que m'han votat no estan contra Catalunya."

- "Hi ha dos conceptes de Catalunya: l'identitari, el del Mas, entès com el president i la masia; i la Catalunya democràtica, plural, de tots, que defensa Ciutadans."

- "Volem defensar l'autogovern de Catalunya i fer compatible la catalanitat amb l'espanyolitat."

- "El que no tolero és que es parli de massacre, d'anar contra Catalunya, estem tips d'aquest discurs. Ja ho feia Pujol l'any 1982."

- "Al final no podrem opinar i serem assenyalats i jo no vull ser assenyalat a casa meva."

- "Patrimonitzar la democràcia, les llibertats i la catalanitat del nacionalisme em sembla fora de lloc."

- "No fiquem els avenços de Catalunya: autogovern, competències que tenim, la oficialitat de les llengües ... no és fruït que el nacionalisme o el senyor Pujol ho hagi fet sinó de tot un moviment polític i social de tot Espanya."

- "Per mi el nacionalisme, com a ideologia, em sembla anar enrere. El nacionalisme és posar la nació per sobre de les llibertats individuals, per sobre de la pluralitat política."

- "Em nego a pensar que Obama és nacionalista nord-americà, que Hollande ho és francès i que el senyor Cameron és nacionalista anglès."

rivera-vs-rahola

00:00 15:44
00:00 15:44