Escoltar

en directe a RAC1

El blog de RAC1 Suscripció al feed RSS

http://racalacarta.com/audio/audios_elmon/130626_Joaquin_Almunia.mp3 Descarrega-te'l Almunia: “No estic a favor del procés català. Hi ha altres prioritats” 26/06/2013

110131_Joaquin_Almunia

El vicepresident de la Comissió Europea, Joaquín Almunia, s’ha mostrat contrari al dret a decidir de Catalunya perquè considera que “hi ha altres prioritats”. Almunia assegura que “la Comissió Europea no és àrbitre en aquest tipus de discussions”, en cas de conflicte entre els governs català i espanyol i considera que “no és comparable” el cas de Catalunya amb el de Croàcia.

Joaquín Almunia, vicepresident de la Comissió Europea i comissari de la Competència, també ha dit que:

- “La posició comuna [dels partits espanyols] em sembla molt bé. M’alegro que la majoria de grups parlamentaris es posin d’acord no només en el que cal debatre, sinó sobre com i quin és el tipus de decisions que li van millor a Espanya.”

- “Google i els portals d’internet tenen una quantitat de dades sobre nosaltres impressionant. [...] És important protegir la privadesa i regular els procediments de gestió d’aquestes dades.”

- “Google té una posició molt important a Europa en el motor de cerca, i això fa que hi hagi riscos que pugui abusar d’aquesta posició. [...] No s’ha de criticar el fet que Google sigui molt important, sinó el que fa o els riscos que abusi d’aquesta posició.”

- “Hi ha molts deures en economia. [...] La situació econòmica a Espanya és molt complicada, especialment en el nivell de desocupació, que és intolerable. [...] No hi pot haver vacances en les reformes econòmiques, cal seguir treballant.”

- “Es veu una situació complicada encara. Seguim estant en recessió. Hi ha moltes reformes que encara s’han d’aplicar, però hi ha la sensació que hem tocat fons. [...] L’exportació, en el cas d’Espanya, és on es comencen a veure solucions.”

- “Hi ha qui pensa que començarem a créixer en els propers mesos, i d’altres opinen que no creixerem encara. Però això no depèn de les previsions, depèn del que es fa i de l’orientació de les estratègies i de les decisions que es prenen.”

- Sobre la reducció de l’administració: “Tots els responsables públics tenim l’obligació, en el que depèn de nosaltres, de mirar per on podem estalviar sense eliminar serveis als ciutadans. [...] Cada responsable públic té l’obligació prioritària de mirar a casa seva, sigui en el nivell que sigui.”

- “A Europa no s’ha de pensar que cadascun pot tirar endavant sol, sinó amb l’esforç de tots.”

- “No estic a favor del procés català. Hi ha altres prioritats i assumptes més rellevants.”

- “Com a ciutadà espanyol visc en una democràcia des del 1977 i decideixo des d’aquest any, i amb mi tots els espanyols.”

- “La Comissió Europea no és àrbitre per a aquest tipus de discussions [com la de Catalunya].”

- “M’alegro molt que Croàcia i molts altres països vinguin a la Unió Europea, i vénen després de passar per un llarg procés de discussió i de negociacions. Quan superen tots els passos i arriba per decisió dels ciutadans i amb l’acord dels altres països de la Unió Europea, em produeix una sensació d’alegria.”

- “No crec que interessi gens establir comparacions que estan agafades pels pèls entre el procés de Catalunya i el de Croàcia. [...] No crec que sigui comparable.”

- “Veurem com José Antonio Griñán explica la seva decisió [de no repetir com a president d'Andalusia], i en quines condicions. No en tenia ni idea, però tampoc em sembla una cosa inèdita que en un moment determinat es planti i digui que no seguirà.”

- “No veig austeritat cega a Europa. Quan l’endeutament aconsegueix nivells no sostenibles cal prendre mesures d’ajust. Aquí es prenen les mesures de manera coordinada, però no ho fem de manera cega.”

- “Estem treballant a millorar la coordinació fiscal i pressupostària, a avançar en una unió bancària i això porta a una major unió fiscal i econòmica. Al final acaba en una major unió política.”

- “Cal donar al Parlament Europeu un paper més important que el que ha tingut fins ara. És un pas necessari.”

- “Construir Europa significa tenir clares les idees federalitzants, i això portarà a tenir més federalisme a Europa, agradi o no agradi.”

  • Tags:
%s1 / %s2