Escoltar

en directe a RAC1

El blog de RAC1 Suscripció al feed RSS

http://racalacarta.com/audio/audios_elmon/160624_Amadeu_Altafaj.mp3 Descarrega-te'l Amadeu Altafaj demana al Govern espanyol el mateix tracte per a Catalunya que dispensa a Escòcia 24/06/2016

150121_Amadeu_Altafaj

El representant permanent de la Generalitat a la Unió Europea vol que García-Margallo apliqui a Catalunya “l’estima al dret a decidir” escocès. Per Amadeu Altafaj el Brexit “és un daltabaix” i “una crisi de la UE”.

Amadeu Altafaj, representant permanent de la Generalitat a la Unió Europea, també ha dit que:

- “Celebro que el ministre García-Margallo prengui nota que el dret a decidir es tornarà a aplicar a Escòcia. M’agradaria que fes extensió d’aquesta estima al dret a decidir d’aquest territori de la UE a Gibraltar. I per a Catalunya imagino que el mateix.”

- “És més coherent el senyor Farage, malgrat la seva bogeria, que el senyor Cameron, que ha fet un discurs d’agitar les pors, en lloc de fer-lo en positiu.”

- “Això és un daltabaix. Per començar, per al Regne Unit. Dues terceres parts del Parlament estaven a favor de la permanència. Per tant, ha quedat deslegitimat. I després hi ha tot l’entorn europeu.”

- “O Schulz ha dormit malament, o no ha tingut temps de reflexionar. Això és una crisi de la UE.”

- “A més, hi ha els possibles efectes de contagi a altres països. Potser no hi haurà una allau de referèndums en altres països de la UE, però potser sí que hi haurà un impuls de renacionalització de les competències europees [cap als estats membres] i de desfer la feina dels últims anys a Europa.”

- “Els ciutadans que cobrin en lliures esterlines i tornin cap a Catalunya veuran minvat el seu poder adquisitiu.”

- “La lliure circulació de treballadors al mercat interior es deixarà d’aplicar i dependrà dels acords que la UE pugui teixir amb el Regne Unit.”

- “El Regne Unit representa un 20% de les exportacions catalanes a l’exterior. És una matèria sensible.”

- “La volatilitat ens acompanyarà una temporada llarga. Com a mínim, aquests dos anys que preveu l’article 50. Hi haurà un impacte i un factor risc que caldrà tenir en compte per les empreses catalanes que vulguin instal·lar-se al Regne Unit.”

- “Frankfurt serà la gran plaça financera de la UE.”

- “Ha guanyat una campanya molt impulsada per la xenofòbia i contrària a la solidaritat.”

- “És difícil concebre una defensa de la UE en el futur sense la participació en el Regne Unit. L’OTAN serà el gran mecanisme de defensa de la UE en el futur.”

- “Europa té una crisi d’identitat generalitzada en un món cada vegada més globalitzat. I això és greu. Sobretot, després del Brexit.”

- “No pànic. No canviarà res aquesta setmana o la vinent.”

- “Esperem que això empenti l’opció de fer un referèndum a Catalunya. Em preocupa quan el senyor Margallo parla del principi d’integritat territorial però passa del d’autodeterminació.”

- “A Europa s’ha reflectit una situació de baixa qualitat democràtica d’Espanya en el cas del ministre Fernández Díaz.”

  • Tags:
%s1 / %s2