El Barça juga a RAC1
Ara, de 20 a 0 h
El Barça juga a RAC1
Barça - PSG
En Directe
I després, de 0 a 1:35 h
Tu diràs
amb Aleix Parisé

Àngel Ros alerta el PP i el PSOE que una reforma constitucional haurà d'incloure el pacte fiscal

ros-angel

00:00 14:21
00:00 14:21

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, celebra que el PP s'hagi sumat a la reforma constitucional. El president del PSC també ha defensat el pacte fiscal després que diversos barons socialistes han rebutjat un sistema de finançament propi per a Catalunya.

- “Els catalans no podem permetre una reforma constitucional que no reconegui el nostre concepte de nació, la nostra singularitat i l’equitat fiscal i el respecte a la nostra llengua, cultura i institucions. No es pot votar a Catalunya la reforma fins que no estigui reconegut”.

- “És positiu que Mariano Rajoy hagi començat a sumar-se a la reforma de la Constitució”.

- “El meu partit i jo creiem que el dret a decidir ha evolucionat avui cap al concepte de dret a la independència”.

- “El que és un pas endavant no és treure el dret a decidir del nostre programa electoral. En la política actual al nostre país l’hem confós amb l’alternativa de la independència”.

- “El PSC no ha tingut mai cap dubte que Catalunya és una nació”.

- “Sempre hi haurà un àmbit de polèmica quan es debaten els recursos financers, que són escassos. Hem tingut moments d’alta tensió amb el PSOE, jo crec que no és precisament ara el moment de més tensió”.

- (Sobre el veto del PSC a un acte de Pedro Sánchez a Catalunya per la Diada): “No en sóc conscient. Crec que és bo que Sánchez vingui molt en la campanya electoral”.

- “Espero i desitjo que Pedro Sánchez vingui molts dies, inclòs l’11 de Setembre a fer campanya”.

- “No pot ser que una campanya electoral comenci l’11 de Setembre. Ningú no es pot apropiar de la Diada, que és patrimoni de tots. No es pot començar una campanya en què es confronten les diferents ideologies del país el dia de la festa nacional”.

- “Convertir Espanya en un estat federal és difícil, però no impossible com ho és la independència”.