Escoltar

en directe a RAC1

El blog de RAC1 Suscripció al feed RSS

http://www.racalacarta.com/audio/audios_elmon/120206_Antoni_Balmon.mp3 Descarrega-te'l Antonio Balmón (PSC) denuncia pressions contra Chacón i assegura que ara li interessen més les eleccions franceses que el socialisme espanyol 06/02/2012

120206_Antoni_Balmon

Al Congrés del PSOE “es van traspassar algunes fronteres”, ha denunciat el secretari d’Acció Social del PSC, Antoni Balmón, en una entrevista a El món a RAC1 en què ha valorat el futur del PSC i de Carme Chacón. “El PSC es queda sense cap hipoteca”, ha dit el seu partit. A la candidata li ha recomanat que “reflexioni amb calma sobre el seu futur”. I del Congrés del PSOE li ha recordat a Rubalcaba “la norma no escrita que si tens el 51% del suport has de fer una executiva integradora”.En una entrevista a El món a RAC1, el secretari d’Acció Social del PSC, Antoni Balmón, ha dit que:

- “El PSC es queda sense hipoteques, amb les seves pròpies reflexions. Els propers mesos veurem si només són paraules o fets. Més enllà de les reflexions, el PSC té per endavant un camí important.”

- “[Els crítics] si hagués guanyat Chacón dirien que estem ‘hipotecats’. Estic tocat des del punt de vista personal, però no compungit. El projecte del PSC no pot canviar gaire el seu rumb. Hem traçat un projecte i un camí complicat. Estic més pendent de França al maig, que de què pot fer ara el socialisme espanyol.”

-  [Si guanyés Hollande] “S’obre una nova visió en la crisi de la gestió econòmica que interessa més a la societat. Si no és així, tornarem a parlar de les nostres coses. No és cap fugida endavant.”

- “Jo tindré veu propia. És una paraula. En menys d’un mes hem parlat dels pressupostos de la Generalitat, hem fet un congrés del PSOE en què es presentava una militant del PSC. Déu n’hi do el que ha canviat!”

- “A mi em preocupa la gestió de trobar un nou projecte polític. Al congrés del PSOE hi havia dues opcions: la  gestió de la travessia al desert, i la gestió del futur. Ara em preocupa més la gestió del PSOE que la del PSC.”

- “Carme Chacón perd perquè 12 delegats no la voten. De 950 van ser 12. Hi va haver pressions. Penso que es van traspassar les fronteres. Rodríguez Ibarra va dir un Zapatero amb faldilles. Això no es pot admetre. El vot és secret i s’hi dóna poc valor. El discurs de Chacón va trobar el seu espai.”

- “Qui guanya té la responsabilitat de fer l’executiva. Qui guanya amb un 51% ha d’integrar. El PSC no intervé, perquè és una decisió del partit federal, i no som una federació del PSOE.”

- “Sempre va quedar clar que hi hauria dos membres dins l’executiva.”

- “Jo a les set del matí jo estava fart d’escoltar els uns i els altres. Estava per allà i vaig dir de manera conscient que demà estarien les cadires buides.”

- “No m’identifico amb la nova executiva, però li reconec que té pes polític. No em sento representat. M’agrada més o menys. Però ara cal veure si poden creuar un programa alternatiu al PP.”

- “Chacón el que ha de fer -consell com a amic- és estar amb la seva família i pensar què vol fer.”

-  ”Del pacte fiscal hi ha moltes coses per parlar. I ara hem de donar prioritat als interessos de Catalunya. Estic fart de parlar del congrés. Jo només tinc una ànima. No és un problema que una de les candidates sigui militant del PSC.”

- “Quan un està desorientat el congrés gira entorn a propostes àmplies i no a resolucions congressuals. Hem de tenir clar que fa un mes ens van dir a l’oposició. I ara hem de tornar a ser alternativa. És un procés complicat i no conjuntural.”

- “Hi ha molta gent que surt derrotada. Ara el PSOE ha de fer la seva travessia al desert. Chacón ha perdut. Probablement Zapatero i també el militant que creia en la victòria de Zapatero.”

- “M’interessen més les trajectòries que les paraules. EL PSOE està obligat a canviar: està desconnectat de les classes urbanes, a les grans i mitjanes ciutats. Si vol ser el que fa 30 anys haurà de mudar la pell.”

- “Ara Chacón s’ha de refer. I ella mateixa serà qui dirà què vol fer. Jo no li puc recomanar res. Només molta reflexió i tranquil·litat. Ella és una persona sòlida i la seva edat l’ajuda. Té projecció i autonomia política pròpia. Ara estem al principi.”

A continuació hem escoltat una de les diputades del PSC, Montserrat Tura, que ens ha dit que:

- “Ens hem d’acostumar a acceptar l’expressió de la majoria.”

- “Crec que hi ha hagut poc debat ideològic entre els dos candidats. No m’agrada que hi hagi retrets perquè si no no considerarem formes de democràcia interna.”

- “A mi m’agradaria que hi hagués un aprofundiment de les llibertats col·lectives pel que fa a Catalunya.”

- “Espanya no és una cosa homogènia i [tant Rubalcaba com Chacón] l’han volgut tractar com una cosa homogènia. Aquí crec que és on s’ha produït el dèficit que jo sento.”

- Sobre si es veu algun dia votant diferent del PSOE a Madrid: “Crec que algun dia no tindrem més remei que fer-ho si la línia és permanentment aproximar-se massa a les posicions que entenc que són més de centredreta que no centreesquerra.”

- Sobre el futur del PSC: “El PSC participa en els òrgans federals però té una vida pròpia. És l’únic partit sobirà, a més del PSOE. Aquesta sobirania l’ha d’exercir en defensar programes de caràcter social i aprofundiment d’aquesta llibertat col·lectiva.”

- “Més poder polític i econòmic per Catalunya han de ser també la nostra via.”

  • Tags:
%s1 / %s2