Via lliure
Ara, de 7 a 13 h
Via lliure
amb Xavi Bundó
En Directe
I després, de 13 a 16 h
El Barça Femení a RAC1
Barça vs. Chelsea

Arrufat (CUP): "Si el 'sí' va lligat a una victòria de Mas, el 'sí' té un problema"

quim-arrufat

00:00 10:24
00:00 10:24

Foto: La Vanguardia

La CUP lamenta que es vinculi el a la independència a una victòria d’Artur Mas el 27-S. El diputat i portaveu adjunt del partit, Quim Arrufat, té la sensació que “s’han perdut nou mesos”, perquè “en realitat s’ha tornat a la proposta del president del novembre”. També troba que les crítiques de Dolors Camats tenen “poc fonament i molt poca credibilitat”, tenint en compte els pactes d’Iniciativa amb el Partit Socialista.

Quim Arrufat, diputat i portaveu adjunt de la CUP, també ha dit que:

- "S'han perdut nou mesos en aquest procés. En realitat hem tornat a la proposta d'Artur Mas del novembre."

- "Dins d'aquest esquema no hi entrem. Vam dir que no participaríem en governabilitat, en governs de concentració o en programes unitaris, perquè no coincidirem en les polítiques a dur a terme, perquè no compartim el contingut de la independència que aquesta llista tirarà endavant."

- "S'han perdut nou mesos i pivotarà permanentment l'argumentari del no, no pas en contra la independència, sinó contra Mas, les seves polítiques i lideratge, en definitiva contra el projecte que representa."

- "Observo un gol en general, d'haver-se sortit amb la seva."

- "Estem disposats a convertir el 27-S en plebiscitari, igual que treballem perquè sigui constituent. Pactarem el punt del programa que permeti visualitzar quines són les candidatures del sí a la independència. Però d'això no se n'ha parlat a la cimera."

- "En un context plebiscitari, voldríem que guanyés el sí."

- "Si el sí va lligat que guanyi el president, el problema no el tenim nosaltres, el problema el té el sí."

- [Respon a Dolors Camats] "Té molt poc fonament i molt poca credibilitat que ens consideri el Cavall de Troia de la dreta, per la facilitat que ha tingut Iniciativa per pactar històricament amb un partit que no només nega el dret a l'autodeterminació, sinó que és fidel complidor als acords de la troica, l'aplicació de les privatitzacions i el neoliberalisme al país, com és el Partit Socialista, la desqualifiquen històricament."

- "El discurs que els últims dies ha saltat als mitjans sobre la funció de la CUP és un discurs que filtra Convergència, que li interessa filtrar-lo. Sobre la CUP, opinarà la CUP. No anem a marcar a Podem. Nosaltres anem a marcar a tothom."

- "No hi ha cap opció [que Fernàndez, Arrufat i Vallet estiguem a la llista de la CUP]. Però això no vol dir que abandonem la política."

- "No s'ha decidit encara [qui serà el cap de llista]. Segurament Antoni Baños és una de les persones que està a les llistes de les primàries. Sí que és un nom que està sobre la taula."