Escoltar

en directe a RAC1

El blog de RAC1 Suscripció al feed RSS

http://www.racalacarta.com/audio/audios_elmon/160609_Artur_Mas.mp3 Descarrega-te'l Artur Mas: “Si la CUP fa de CUP, és molt probable que enfonsi el Govern” 09/06/2016

160609_Artur_Mas

Artur Mas veu “molt probable” que “si la CUP fa de CUP enfonsi el Govern” quan es voti la qüestió de confiança a Carles Puigdemont. L’expresident de la Generalitat acusa els cupaires de no tenir paraula: “Les carícies a segons quines persones de la CUP s’acaben convertint en ganivetades per l’esquena”. I creu que amb David Fernàndez la situació hauria estat “diferent”. El líder convergent també es descarta com a candidat si hi ha eleccions i aposta per Puigdemont.

Artur Mas, expresident de la Generalitat, també ha dit que:

- “Puigdemont tenia tres opcions i va triar la millor, o la menys dolenta de les tres tenint en compte com està el panorama, que no està per tirar coets.”

- “Abandonar el mandat democràtic no és propi de gent digne. Democràticament no corresponia i, des d’un punt de vista de país, tampoc.”

- “El poble és sobirà quan se segueix el mandat que dóna les urnes. Si no se segueix, no ho és.”

- “Feia dies que parlàvem d’aquesta situació. Hi ha plena sintonia.”

- “Des del primer dia que la CUP va començar a fer de CUP, a tocar el voraviu per tot arreu, es va començar a imaginar escenaris de possible sortida d’aquesta situació.”

- “Jo tenia l’experiència del que va passar mesos enrere. Jo ja he fet un màster en això de la CUP.”

- “No hi ha la CUP. Hi ha les CUP. Però en l’últim terme s’imposa la dura, la intransigent, la rondinaire, la que ho trenca tot, la que no està mai d’acord amb res. I sempre és per poc. Per tant, tenen un cacau intern impressionant. Sempre s’acaba imposant aquella part més intolerant.”

- “Els pressupostos sí que estaven inclosos en l’acord. No deia la paraula ‘pressupostos’. No deia votació per votació. Però el primer punt era molt evident.”

- “La CUP va incomplir d’una manera molt greu el primer punt dels cinc de l’acord.”

- “Si incloíem els pressupostos a l’acord, hauríem d’haver afegit totes les votacions importants.”

- “Si la llei més important d’un Parlament és la de pressupostos i aquesta és la que escull l’aliat per intentar-te enfonsar, vol dir que no és aliat i no té paraula. La paraula de la CUP no val res.”

- “Si que es podria governar si es renuncia al mandat democràtic del 27-S.”

- “Exacte [o diuen que sí o eleccions].”

- “Ara la CUP amb els pressupostos ha tocat greument el Govern, l’anhel i el mandat democràtic del 27-S. Al setembre, el pot acabar d’enfonsar.”

- “És molt probable [que la CUP enfonsi el Govern] si la CUP fa de CUP.”

- “La CUP també enfonsa uns pressupostos millors per la gent.”

- “Aquí va salpar un vaixell que portava una tripulació. Una part d’ella, en lloc de remar, va amb una destral i provoca vies d’aigua.”

- “El que no podem comptar com a positiu és que dins de les forces que tens tu n’hi hagi uns quants que intentin enfonsar el vaixell.”

- “David Fernàndez no dirigeix la CUP en aquests moments. La prova que ens podíem entendre amb aquella CUP és que de tant en tant es podia teixir una certa complicitat.”

- “[Si David Fernàndez liderés ara la CUP], estic convençut que ara hauria estat diferent.”

- “Ara hi ha una altra gent dins de la CUP que porta les coses d’una manera diferent.”

- “Aquesta CUP és la mateixa que es va carregar el seu cap de files. Una altra persona amable era Antonio Baños i el van defenestrar al cap de poques setmanes.”

- “Les carícies a segons quines persones de la CUP s’acaben convertint en ganivetades per l’esquena.”

- “Ara el problema ja no és Mas ni Convergència. Ara resulta que Mas no hi és. Convergència no està sola al govern. Hi ha Esquerra i independents. A on està ara l’excusa?”

- “No em penedeixo d’haver fet el pas al costat. És el que havia de fer. Aquell pas al costat tenia un sentit, que era donar una oportunitat, no una garantia.”

- “No tinc la sensació que m’han estafat. Me’n vaig anar perquè vaig voler. Em podia haver quedat i haver convocat eleccions. És el que està passant a Espanya.”

- “Jo no m’he de tornar a presentar a les eleccions. No m’ho han demanat. Espero que no m’ho demanin. La resposta seria que no.”

- “No m’he de tornar a presentar a la presidència de la Generalitat.”

- “Evidentment que sí [que crec que Carles Puigdemont ha de ser el candidat si hi ha eleccions].”

- “Quan es va parlar de 18 mesos sempre es va dir que era una data orientativa.”

- “No són els pressupostos ideals per a Catalunya. Això ho reconeixem tots. Però la realitat és el que és. No som un estat independent. Seguim sota el criteri de la imposició del control financer de l’Estat espanyol.”

- “Un govern no pot ignorar la realitat. Un govern ha de gestionar i ha de prioritzar, en una situació difícil, a on es posen els diners.”

- “Amb David Fernàndez ens hem intercanviat algun missatge. Ara fa temps que no ens veiem. Però tenim un cert contacte personal. Amb Antonio Baños, també.”

- “La CUP ha aconseguit dividir el que representen i el que signifiquen. És un signe de la poca utilitat que tenen ara.”

- “No crec que hi hagi un referèndum. Només ho defensa Podem, i no té cap aliat que l’ajudi.”

- “Amb aquest Tribunal Constitucional, quant dura mantenir un referèndum sobre la independència de Catalunya? Si s’ho està carregant tot.”

- “El problema d’un referèndum unilateral és el que vam veure el 9 de novembre.”

- “Hi estic a favor conceptualment, jo vull un referèndum, però, perquè hi sigui, com va passar a Escòcia o al Quebec, ha de poder ser pactat amb l’Estat. Però amb quin Estat ho pactem? A partir d’aquí s’ha de trobar una sortida. Mentre hi hagi unitat en el món sobiranista, hi ha un marge d’esperança.”

- “Hi ha la manera cupaire de fer això. També hi ha la manera de les manifestacions d’aquest país: positiva, pacífica, constructiva, somrient…”

- “Estem més a prop de la marea popular catalana que no pas de fer-ho com ho fan alguns de la CUP.”

- “D’aquí al setembre, hi ha una situació aparcada. La CUP ha trencat l’acord. Ha faltat molt greument a la seva paraula. A partir d’aquí, s’han de recompondre les condicions.”

- “Això ho ha d’arreglar la CUP i al setembre tindrà una oportunitat per demostrar si ho volen arreglar. O són tripulació de la destral o la minoria que ajuda a anar endavant.”

  • Tags:
%s1 / %s2