Vostè primer
Ara, de 2 a 3 h
Vostè primer
amb Marc Giró
En Directe
I després, de 3 a 4 h
Versió RAC1
amb Toni Clapés

"Bankia ha estat nacionalitzada"

antoni-serra-ramoneda

00:00 19:54
00:00 19:54

Contundent i aclaridor. L'expresident de Caixa Catalunya, Antoni Serra Ramoneda, creu que "Bankia ha estat nacionalitzada" i que "a Rodrigo Rato li han posat una pistola al pit perquè marxi". Serra, doctor en Economia, ha carregat durament contra el consell d'administració de Bankia perquè està ple d'exalts càrrecs polítics. En una entrevista telefònica a El món a RAC1 ha dit que:

- "Bankia parteix d'una fussió que no tenia cap sentit. Fussionar malalts no soluciona el problema, sinó que l'incrementa."

- "Si mirem el consell d'administració de la matriu de Bankia (Banco Financiero y de Ahorros) s'adona que tot el que s'havia venut de la despolitització e les caixes era mentida. Està farcit d'exministres del PP. No hi ha hagut professionalització. Rodrigo Rato té molt mèrits, però no té experiència bancària."

- "És una intervenció. Rato no ha marxat voluntàriament, li han posat la pistola al pit. [...] Se li pot dir com vulgui, però és el mateix que va passar al seu dia amb Mario Conde."

- "Si no se li haguessin donat els diners, Bankia s'hauria enfonsat."

- "Segurament ens quedem curts parlant de 7.000 milions d'euros de rescat."

- "A banda del totxo, a Bankia també hi havia altres inversions que no han estat rendibles i que no han estat cap èxit."

- "Crec que Rato era un sacrifici necessari. [...] No estava disposat mai a passar a ser una segona figura, i només estava disposat a buscar una solució on ell seguís tenint tot el poder."

- "El senyor Rato imposava unes condicions que feien pràcticament impossible trobar una sortida que no impliqués el seu sacrifici."

- "No sabem com acabarà Bankia. Ara li posaran unes injeccions de cavall amb diners, i després l'Estat passarà a ser el gran accionista de la matriu. [...] Ja veurem què farà l'Estat amb aquestes accions, però segurament se les vendrà i les subhastarà."

- "Els auditors no volen signar els comptes de la matriu de Bankia. [...] No hi ha manera que els comptes apareguin perquè els auditors diuen que són falsos."

- "Bankia passarà a ser un banc nacionalitzat durant molt temps. I l'Estat serà qui tindrà el poder en aquesta entitat."

- "Bankia té un forat brutal: o presenta un concurs de creditors o, si vol seguir, necessita una injecció importantíssima de liquiditat."

- "Entre els millors candidats per quedar-se amb CatalunyaCaixa hi ha la Kutxa, perquè segueix sent una caixa molt ben portada i molt sanejada. [...] La Kutxa tindria capacitat per quedar-se amb CatalunyaCaixa, però amb l'ajut de l'Estat."

- "Fa temps que se sabia que el gran problema del sistema financer espanyol era Bankia."

- "Estem parlant d'una nacionalització de Bankia. [...] Segur que no podran pagar els interessos dels diners que els deixaran."

- "Al consell d'administració de Bankia només hi ha polítics."

- "El governador del Banc d'Espanya tenia bones intencions, però se li van aigualir. Potser no va tenir prou poder per prendre segons quines decisions."