Tu diràs
Ara, de 22:30 a 1:05 h
Tu diràs
amb Aleix Parisé
En Directe
I després, de 1:05 a 2 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau

Batet: "Quan Pedro Sánchez comenci a negociar tindrà el partit al darrere"

meritxell-batet

00:00 12:03
00:00 12:03

Meritxell Batet està “convençuda” que el PSOE farà pinya quan Pedro Sánchez comenci a negociar. La secretària d’Estudis i Programes també explica que el líder socialista no parla ni amb Pablo Iglesias ni amb Albert Rivera des del cap de setmana passat i reclama als possibles socis que comencin a “difuminar els nos taxatius”, perquè l’acord és “necessari i urgent”.

Meritxell Batet, secretària d'Estudis i Programes del PSOE, també ha dit que:

- [Sobre la informació que publica El Confidencial Digital sobre els possibles ministres d'un Govern amb Pedro Sánchez] "Els digitals s'han d'omplir d'alguna manera. Encara no estem en aquest escenari. Es tracta d'intentar aconseguir un acord de govern, un acord d'estabilitat, i posar en marxa totes les reformes que calen."

- "Al comitè federal hi va haver moltes veus. Jo crec que la reflexió és bona i estic convençuda que quan Pedro Sánchez hagi de començar a negociar el partit estarà unit i el tindrà al darrere. No en tinc cap dubte. El sentiment de pertinença a la família socialista i el rol que ha tingut  i  tindrà està molt interioritzat per part de tothom."

- "Pedro Sánchez pensa que Rajoy té la responsabilitat i l'obligació d'acceptar l'encàrrec perquè és qui va guanyar les eleccions i és qui hauria d'haver intentat acords durant aquests 40 dies. Sánchez no tindrà la mateixa actitud irresponsable. Si rep l'encàrrec del rei, l'acceptarà i intentarà arribar a un acord d'estabilitat."

- "No hi ha cap opció de pacte amb el PP."

- "Durant 4 anys, l'únic que ha fet el PP és agreujar molts dels problemes que Espanya tenia i és un partit en què dia rere dia li apareixen casos de corrupció. No ha fet l'esforç de regenerar-se internament. Ha de fer els deures i els ha de fer des de l'oposició, si vol tornar a representar alguna cosa en la vida política d'aquest país."

- "Que jo sàpiga no hi ha hagut cap trobada de Pedro Sánchez amb Pablo Iglesias. Van parlar fa un cap de setmana, però no hi ha hagut més contacte."

- "Amb Albert Rivera també van parlar aquell mateix cap de setmana, però no hi ha hagut més contactes. No s'han iniciat converses formals per explorar cap acord perquè encara no sabem si Rajoy tornarà a declinar de nou l'oferta que li faci el rei."

- "És molt important que la militància pugui manifestar el seu acord o desacord per un acord de govern i ens homologa a països del nostre entorn. Entra bastant bé en la línia de Pedro Sánchez d'intentar obrir el partit, fer-lo més participatiu i tenir una militància més activa."

- "Hi ha moltes polítiques que podrien ser compatibles, que podem compartir diferents forces polítiques, com Ciutadans o Podem. En l'agenda institucional i social hi ha punt en comú. En política econòmica també podríem trobar un recorregut per fer. Es tracta d'estar a l'altura."

- "Em sembla raonable que els partits segueixin ancorats en les posicions que han mantingut fins ara però ara es tracta de començar a parlar de per què volem governar. En els perquès els nos taxatius es poden començar a difuminar i podem veure si podem oferir un acord que és necessari i urgent."

- "Les veus dissonants potser tenen molta tribuna, però jo el que percebo és un gran suport. Ho veig en els òrgans interns."