RAC1 migdia
Ara, de 14 a 15 h
RAC1 migdia
Núria Travesa i Xavi Rocamora
En Directe
I després, de 15 a 20 h
Versió RAC1
amb Toni Clapés

Camats: "És fals que a l'octubre no s'hauria pogut pagar el PIRMI, Mas està fent demagògia"

dolors-camats

00:00 14:04
00:00 14:04

La portaveu d'ICV al Parlament, Dolors Camats, ha acusat el president de la Generalitat, Artur Mas, de "no haver-se mirat abans" com estava aquesta prestació i ha lamentat que aquestes mesures de control es facin a l'agost "d'estranquis". D'altra banda, Camats diu que "encara no ha decidit" si presentarà la seva candidatura a Madrid.

Camats també ha dit que:

- "A mi m'agrada el Parlament de Catalunya. És el Parlament del meu país."

- "Ho hem de decidir en un procés de primàries. Més enllà de la persona farem una campanya molt combativa."

- "Em ve de gust fer la campanya, independentment que sigui candidata o no."

- "No he decidit si presentaré candidatura. Però no decidiré una cosa així jo sola. [...] Si em toca, em toca, perquè en el fons és un projecte col·lectiu."

- "El candidat és important, però també ho és el projecte polític."

- Del PIRMI: "És una situació falsa [que a l'octubre no es pogués pagar els beneficiaris]. En aquestes declaracions hi vessa un punt de demagògia."

- "No pot sortir el president de la Generalitat el 15 d'agost dient que ara s'han adonat que hi ha més persones que demanen l'ajut de subsistència i que, per tant, havien d'arreglar-lo."

- "[Artur Mas] ens està dient que fins ara no s'ho havien mirat, i que no sap que hi ha més gent que mai demanant aquest ajut. I, amb la situació de crisi, és evident que hi ha més gent que té dret a aquest tipus de prestació."

- "La seva responsabilitat és que la bossa que proveeix aquest tipus de rendes sigui suficient perquè tothom que hi té dret hi tingui accés."

- "El que ens està dient el president de la Generalitat és que el que han fet és revisar-lo per veure quanta gent poden treure d'aquesta situació."

- "Si hi ha situacions d'abús, s'han de treure. En això, cap problema."

- "El Govern ha esperat que tota la gent [que gestiona aquestes ajudes] estigui de vacances per canviar el sistema de rebre la prestació."

- "No hi ha una voluntat de control, sinó una voluntat d'estalviar diners. [...] I estalviar diners en aquest col·lectiu ens sembla d'una certa crueltat."

- "Aquesta és una emergència social. [...] Aquesta gent es mereix que el Govern respongui i, encara que sigui l'agost, torni de vacances."

- "Sembla que amb la llei òmnibus al Govern no li preocupa que hi hagi abusos i elimina controls i, en canvi, li agafen les presses per controlar un col·lectiu que cobra 500 euros al mes."

- "No podíem esperar a finals de setembre [quan està previst el proper ple] per donar resposta i donar solució a una emergència social."

- "Calen mesures de control, però fer-ho a l'agost és fer-ho d'estranquis. L'excusa del control la veig sobrevinguda."

- "Reformar [el PIRMI] potser sí que cal. [...] Segurament hauríem de reformar-lo cap a una renda mínima garantida."

- "Si es toquen els ingressos per la via de la fiscalitat, avui bona part de les retallades que el govern de Mas està fent no tindrien sentit."

pirmi-camats1

00:00 00:24
00:00 00:24

pirmi-camats2

00:00 00:15
00:00 00:15