Escoltar

en directe a RAC1

El blog de RAC1 Suscripció al feed RSS

http://www.racalacarta.com/audio/audios_elmon/100512_Robert_Browne.mp3 Descarrega-te'l Cameron-Clegg, les claus del pacte de govern a la Gran Bretanya 12/05/2010

100512_Robert_Browne

Ens les ha desgranat el responsable de Relacions Internacionals del Partit Liberal Demòcrata de Gran Bretanya, Robert Browne. El més destacat és que els libdems encapçalaran cinc ministeris. Entre ells, el ministeri per Escòcia i el d’Educació.

Robert Browne, responsable de Relacions Internacionals del Partit Liberal Demòcrata de Gran Bretanya:

- “Volem canviar el sistema electoral.”

- “Acceptar un govern amb els conservadors és difícil per a mi i per a altra gent dels libdem, perquè fa cinquanta anys que lluitem contra ells, però hi ha gent decent dins del partit conservador.”

- “[Els libdem] tindrem un representant a cada ministeri.”

- “Serem en un govern de coalició per primera vegada des de la Segona Guerra Mundial.”

- “[Els libdem] tindrem cinc ministeris, comptant en Nick Clegg. Vince Cable [...] serà encarregat dels assumptes de la City i de la reforma bancària; per a l’Educació serà David Laws; Danny Alexander serà el ministre per a Escòcia, i en tindrem un altre, Chris Huhne, que encara no sé quin càrrec tindrà.”

- “Sempre hem estat crítics amb Osborne [el futur ministre d'Economia] perquè ell no ha tingut mai una feina. La primera va ser la de ministre. Però darrere cada ministre hi ha un equip i confiem en l’equip.”

- “Amb Gordon Brown era impossible pactar perquè havia perdut les eleccions. No podíem pactar amb ell per salvar-li la vida política.”

- “Necessitem un govern estable i fort perquè, com Espanya, estem en crisi.”

- “Estàvem bastant farts del que havia passat els últims dos anys [de govern de Brown], amb escàndols parlamentaris, etc.”

- “Amb Europa sí que tindrem problemes [amb els conservadors]. Som molt proeuropeus.”

- “Ens agradaria una política de defensa i relacions exteriors comuna, segur que als tories no. A veure si podem frenar una mica l’euroescepticisme dels tories.”

- “És cert que Cameron no té gaire experiència, és cert. Però ha viscut certa tragèdia a la seva vida. El seu fill va morir l’any passat. Això fa que sigui més home que polític, i és bo.”

- “Veig possible que els dos líders mantinguin una bona sintonia entre ells.”

- “Amb la nostra economia, l’euro no ens acceptaria, ara. Però dir que mai serem a l’euro, com diuen els conservadors, és una estupidesa econòmica, perquè mai pots dir mai.”

- “No em sorprendria que l’IVA s’apugés fins al 20% a la Gran Bretanya.”

- “Hi haurà retallades en els pressupostos de sis milions de lliures.”

- “Sóc molt catalanista.”

- “Som un país bastant insular i no rebem gaire informació d’enlloc.”

- “Els catalans i els bascos són els més europeus de l’Estat espanyol.”

  • Tags:
%s1 / %s2