El món a RAC1
Ara, de 6 a 12 h
El món a RAC1
amb Jordi Basté
En Directe
I després, de 12 a 13 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau

Camps acusa Àngel Ros de fer-li 'mobbing'

marta-camps

00:00 21:45
00:00 21:45

La picabaralla entre l'ex primera tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Lleida, Marta Camps, i l'alcalde de la Peria, Àngel Ros, puja de to. Camps assegura que "hi ha treballadors de l'Ajuntament que treballen amb por" i denuncia que ha estat víctima "d'una sèrie de linxaments en l'últim l'any i mig". Per la seva banda, Ros insisteix acusar la seva ex mà dreta de "voler fer mal".

Marta Camps, ex primera tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Lleida, també ha dit que:

- "Es van endur molta documentació, van copiar tots els meus ordinadors, tant el que tenia a l'edifici principal com a Urbanisme, i també es van endur l'expedient complert de la discoteca."

- "Van copiar la informació que hi havia als dos ordinadors i van anar al servidor central per esbrinar si s'havia produït el que jo havia denunciat: que tenia indicis que s'espiaven les meves comunicacions via mail i via mòbil."

- "Vaig esbrinar fa temps que s'havia derivat una conversa meva de Whatsapp a un mail sense la meva autorització. No sabia si era una cosa puntual o contínua. Em vaig posar a investigar-ho fins que ho vaig deixar en mans de l'Oficina Antifrau."

- "Tinc les meves sospites sobre qui ho hauria fet."

- "No em sembla normal que en un ajuntament de ple segle XVII s'espiïn converses de la primera tinent d'alcalde i alguna de les seves col·laboradores. S'ha d'aplicar el màxim rigor possible."

- "Era la conversa d'un grup de Whatsapp."

- "Hi ha d'haver un secret absolut. Hi ha informàtics que són molt curosos amb aquestes qüestions i d'altres que, pel que sembla, no ho són tant. Això és sagrat."

- "En aquest grup de Whatsapp hi havia persones que treballaven amb mi, de l'Ajuntament."

- "Dels temes que vaig portar a la Fiscalia, ells han trobat possibles indicis de delicte en dos temes, dels quals ahir van venir a buscar informació."

- "La Fiscalia és molt dura quan investiga. Ho ha de tenir clar. No és normal que vingui en persona a un ajuntament i requereixi documentació, i paral·lelament ho faci l'Oficina Antifrau, que tampoc se sol desplaçar als ajuntaments. Per tant, jo no trauria importància al tema. Tot el que he dit aquestes dues últimes setmanes s'està comprovant que és veritat. No m'he inventat res."

- "Tinc la certesa que això [la denúncia d'Àngel Ros per infàmia] serà arxivat properament."

- "El Sr. Ros li va dir unes coses fa uns dies que no s'han complert."

- "A mi se'm fa la vida impossible a l'Ajuntament des de fa un any i mig per treure'm de la meva carrera política. L'origen de tot això no és cap venjança. Ve perquè l'alcalde i el seu equip van intentar destruir-me políticament amb una infàmia. Una infàmia per acusar-me de corrupció, que està amb una querella contra El triangle. Se'm va voler destituir de tots els meus càrrecs. No estic imputada. No estic investigada. Se m'ha convertit en una culpable quan sóc la víctima."

- "He patit una sèrie de linxaments durant aquest any i mig com a primera tinent d'alcalde i portaveu. Se'm van deixar d'enviar els comunicats diaris de la guàrdia urbana. Quan vaig demanar explicacions em van dir que ja se m'enviarien quan calgués."

- [Això en una empresa normal es diu mobbing, no?] "Sí. No he mentit. Hi ha unes pràctiques que no són normals en un ajuntament democràtic. Hi ha funcionaris que treballen amb por a l'Ajuntament de Lleida en aquests moments. Tot el que he dit fins ara s'està demostrant."

- "Creu que Fiscalia i Antifrau anirien a l'Ajuntment de Lleida si realment no tinguessin indicis? Es pensa que no tenen més feina?"

- "Jo no tinc cap ambició. Quan vaig anar a la Fiscalia, ja sabia que em suïcidaria."

- "No hi ha cap ambició personal. Descarto anar amb qualsevol llista. Estic a l'atur. No tinc feina. He perdut una feina que m'agradava moltíssim."

- "Jo crec que la ciutadania, malgrat tot, ho està veient."

- "Hi ha algun altre regidor que em fa costat, però la gent no aixeca la veu contra qui governa. A la gent li costa molt portar la contrària a l'alcalde. S'està molt incòmode contra el poder. Hi ha molta gent anònima que em dóna suport. També la meva família i amics. He tingut companys del partit que també anònimament em donen suport."

- "Aquí no hi ha cap venjança personal, ni traïcions. Això és voler desviar el focus."

- "Em vaig trobar l'alcalde divendres passat al ple. No vam parlar, no vam intercanviar cap paraula. Fa un any que espero que em doni hora per parlar en privat."

- "No, [des que ho he denunciat, no he parlat amb Miquel Iceta]. Per últim cop, vaig parlar amb ell en privat el 13 de setembre passat."

- "Que la partida de protocol augmenti un 875%, sense passar per ple, no és normal. D'un pressupost que era de 17.000 euros, acabar-se gastant 176.000 euros no em sembla normal. És clar que hi ha hagut regals tota la vida, però amb aquesta magnitud no ho havia vist mai."

Àngel Ros, alcalde de Lleida, també ha dit que:

- "Jo no faig acusacions contra la Sra. Camps més que d'una absoluta deslleialtat. La confiança es comença a perdre quan fa un any i mig un periodista em pregunta si em tornaré a presentar i dic que sí. Després la Sra. Camps em va dir que no hauria d'haver dit que sí. A partir d'aquí, comença a anar el carro pel pedregal."

- "Ella rebia els atestats de la guàrdia urbana quan li tocava estar de guàrdia. Està tot molt protocolitzat. Rep els que li toca i quan està fent d'alcaldessa."

- "Al meu despatx no va entrar ningú a mirar res. Es van endur tota la documentació que portaven en un llistat els agents judicials. Se'ls hi va donar pràcticament tot. Ens van donar 15 dies i ja està pràcticament tot entregat."

- "Em consta que s'haurien endut l'ordinador de la Sra. Camps."

- "No hi ha hagut cap tracte de favor [en la pròrroga del contracte per unes carpes d'estiu]."

- "A la Sra. Camps no li agradava aquest concepte [de carpes d'estiu]. Jo n'era un ferm defensor, perquè fa que la canalla, els adolescents, no hagin de sortir de Lleida."

- "No, [he pensat a plegar], i menys ara."

- "Estic molt tranquil, amb la consciència molt tranquil•la."

- "Un merder sempre va malament. Això no és bo mai per a ningú. A mi el que em preocupa, i demano disculpes, és que fa mal a la imatge de la Paeria i de la ciutat."

- "Dins del grup municipal socialista, hi ha un regidor que per amistat personal amb ell i amb mi està una mica pel mig. El dia de la destitució, aquest regidor, que també és el nostre representant al Consell Comarcal, em va demanar si el deixava anar al Consell Comarcal del Segrià i saltar-se el ple, i així no estava en una posició incòmoda. Ens vam abraçar i li vaig dir que anés al ple, perquè aquests tràngols personals són durs per a tots."

- "Es diu Josep Barberà. Una excel•lentíssima persona."

- "Ara crec que em vaig equivocar [donant-li tanta confiança], com també em vaig equivocar no cessant-la en altres moments en què em va demostrar desconfiança clara."

- "Marta Camps fonamentalment fa mal. Un dia em va dir: "Moriré matant"."

- "No, [no tinc constància de l'espionatge que denuncia]. Si en tingués constància, hauria estat el primer a denunciar-ho."

- "Als pressupostos, totes les despeses de protocol es posen totes a alcaldia. Es posen 17.000 euros aproximadament. Però tot el que gasta qualsevol àrea en protocol es paga des d'aquí. A final d'any, s'agafen els romanents de les diferents àrees que han gastat material de protocol i se sumen a aquests 17.000. Això s'ha fet des de sempre."

angel-ros

00:00 14:51
00:00 14:51