Versió RAC1
Ara, de 15 a 20 h
Versió RAC1
amb Toni Clapés
En Directe
I després, de 20 a 22:30 h
No ho sé
amb Anna Vallhonesta

Carme Chacón: "Canvio totes les enquestes pels vots"

carme-chacon

00:00 42:19
00:00 42:19

Carme Chacón, candidata del PSC a les eleccions al Congrés, ha defensat en una entrevista a El món a RAC1 que pot guanyar les eleccions a Catalunya. "Em recordo d'Aznar, quan deia que volia una majoria àmplia. Confio que quan la gent vegi la marea blava,  sigui molt conscient del que ens hi juguem". Chacón ha defensat la política econòmica del PSOE: "Espanya ha resistit allà on Grècia, Portugal, Irlanda i Itàlia, no", i confia que amb aquest panorama Rubalcaba encara pugui guanyar les eleccions.

Carme Chacón, candidata del PSC a les eleccions generals i ministra de Defensa, ha dit en una entrevista a El món a RAC1:

- "Una cosa és la veritat estadística i l'altra la veritat democràtica. Està en joc com sortim de la crisi. Molta gent anirà a votar pensant en l'escola dels seus fills, què pot passar amb una de les millors sanitats públiques del món, etc."

- "A mi no em consten enquestes que no hàgim anat veient. Canvio totes les enquestes pels vots. Hem construït fortaleses com la immersió lingüística, la sanitat pública, la llei de l'avortament, l'autogovern o les infraestructures. Tot això està en joc el 20-N."

- "Jo em recordo d'Aznar, quan deia que volia una majoria àmplia. Confio que quan la gent vegi la marea blava, la gent sigui molt conscient del que ens hi juguem."

- "No volem que la dreta aprofiti la crisi per trencar aquestes fortaleses que hem construït entre tots."

-"Ha caigut Grècia, Irlanda, Portugal i trontolla Itàlia. Aquí estem dempeus. El president del govern ha fet la seva feina. Sí que és veritat que hauríem d'haver punxat abans i amb més força la bombolla immobiliària. Vam trigar tres anys a derogar la Llei del sòl que van pactar el PP i CiU."

- "La història jutjarà Zapatero com el president que va prendre mesures molt dures, però les adequades per mantenir Espanya dempeus. Hem baixat la velocitat del tren perquè cap vagó se'n despengés. Quan puguem, tornarem a augmentar la velocitat."

- "Antoni Castells és el pare d'un sistema de finançament que multiplica per 10 les inversions a Catalunya. Aquell dia vam votar el fons de competitivitat. Al que no vam donar suport va ser a una maniobra electoralista plantejada en plena campanya [de les municipals]."

- "Confiarem el govern d'Espanya a algú que volia que Espanya anés malament perquè a ells els anés millor?"

- "CiU demana vots als catalans per després votar el PP. Set vegades els pressupostos d'Aznar, dues investidures a Aznar, cap investidura a Zapatero i cap pressupost."

- "Em preocupa l'ascens dels tecnòcrates a Europa. Necessitem més lideratge polític que mai. Tenim l'Europa més alemanya que mai amb l'Alemanya menys europeista que mai."

- "Em mantinc amb l'afirmació que l'Estatut és constitucional en un 90%. Em nego a dir que el PP ha guanyat aquesta batalla. Catalunya té més autogovern i més bon finançament que mai. I això ho ha fet el partit socialista."

-"Que avui per la Unió Europea sigui prioritat de prioritats el corredor mediterrani es diu Partit dels Socialistes."

- "Ara mateix els exèrcits serveixen per prevenir conflictes armats (Líbia, Somàlia, l'Afganistan) o defensant el territori, com El Hierro o els incendis de Galícia."

- "Hi ha hagut una retallada del 16% en despesa militar que ha anat a sanitat, educació i protecció a l'atur".

- "Les forces armades defensen igual els ciutadans catalans que els de la resta de l'Estat espanyol. L'exèrcit va anar a l'incendi d'Horta de Sant Joan, encara que potser ens van cridar massa tard."

- "El Ministeri de Defensa no és un ministeri a temps parcial."

- "No s'ha de prohibir el burca ens espais públics."

- "Em costa dir sí a legalitzar la prostitució. És una degradació de l'ésser humà, però mentre hi sigui, s'han de garantir els drets a aquestes dones."

- "A mi no m'agraden les prohibicions. No he anat mai als toros. Respecto les decisions del Parlament."

-[Sobre si aspira a liderar el PSOE] "Confio que el dia 21, Pérez Rubalcaba estarà preparant el discurs d'investidura."

- "Tinc ganes de participar en el meu congrés [del PSC]. He demanat a tots els candidats que tinguin en compte que estem en eleccions."

- "El vídeo el vaig veure al programa del senyor Cuní. Vaig tenir la impressió que podia molestar sensibilitats i en menys de 12 hores el PSC va retirar el seu vídeo. M'agradaria que el govern retirés també les salvatges retallades."