Escoltar

en directe a RAC1

El blog de RAC1 Suscripció al feed RSS

http://www.racalacarta.com/audio/audios_elmon/150615_Antoni_Castella.mp3 Descarrega-te'l Castellà: “Aquí no se’n va ningú. Tenim prou autoritat per liderar el partit” 15/06/2015

150615_Antoni_Castella

Antoni Castellà avança que la revisió del recompte de la consulta d’Unió escurça la diferència entre el i el no a 95 vots. El dirigent del partit i cap visible del sector independentista creu que el resultat final serà d’empat tècnic i, per això, reclama al partit que s’afegeixi al full de ruta de CDC i ERC. Castellà també diu que no pensa plegar, perquè té l’aval de la meitat de la militància.

Antoni Castellà, membre de la direcció d’UDC i cap visible del sector independentista, també ha dit que:

- “Ahir, la diferència era de 125 vots. Ara segueix guanyant el sí, però per 95 vots, i encara queda vot per correu.”

- “A Lleida ens va sorprendre el cens, que no el vam tenir fins ahir. Qui tenia dret a vot és qui estar al corrent de pagament. Curiosament a Lleida el 100% dels militants estaven al corrent del pagament. Estadísticament és estrany.”

- “Avui tenim un comitè de govern en què haurem d’interpretar què vol dir això. Ara tenim una meitat que diu que sí a un estat independent i una altra meitat que hem d’interpretar.”

- “Avui en el comitè de govern tornaré a preguntar què s’interpreta per procés.”

- “Ara no és el moment pel congrés. Estem a dos dies d’unes eleccions.”

- “Hem de decidir avui, que ja anem molt tard, si ens asseiem amb els partits i entitats que han signat un full de ruta determinat i des de dins fer les nostres aportacions i decidir com ens presentem a les eleccions, per responsabilitat. No m’imagino sortint avui del comitè de govern i dir que reflexionarem les properes setmanes.”

- “En absolut em plantejo deixar el partit. Avui hi ha una representació de la direcció del partit que va defensar aquesta posició i té l’aval de la meitat del partit. Seria quelcom fora de lloc. Seria un error no seguir-la.”

- “Jo no tinc cap motiu per marxar del Govern. Qui ho decideix és el president de la Generalitat.”

- “La declaració de la JNC la trobo una mica frívola. La decisió final del comitè de govern [de Convergència] no ha estat expressada. No la puc compartir.”

- “El procés que fem al país és molt complex i Unió és un reflex probablement del debat que hi pot haver al país.”

- “Duran no està d’acord en aquesta posició.”

- “Si com a mínim hi ha el 50% [d'independentistes], responsablement i políticament hem d’estar d’acord a seure a negociar el full de ruta.”

- “Ja veurem si em diuen que no.”

- “Si em diuen que no serà un error polític històric.”

- “Des del 2011, hem perdut més o menys la meitat dels militants.”

- “En política, el que ens ha passat en aquests anys és que l’ambigüitat al final ha estat castigada.”

- “El discurs de recuperar conceptualment el que representava la UDC del 1931 ens situa a una posició atractiva pel futur.”

- “Quan tens la meitat de la militància, la decisió és respecte al partit. Aquí no se’n va ningú. Tenim prou autoritat per liderar el partit.”

- “Al final fem tot això perquè no vam poder fer el referèndum del 9 de novembre.”

- “No, [Mas no m'ha trucat].”

  • Tags:
%s1 / %s2