El Barça Femení a RAC1
Ara, de 13 a 16 h
El Barça Femení a RAC1
Barça vs. Chelsea
En Directe
I després, de 16 a 17 h
Superesports
amb Xavi Puig

"Catalufo és tan despectiu com Potemos"

joan-herrera

00:00 21:34
00:00 21:34

Joan Herrera denuncia que alguns candidats de CiU també fan desqualificacions com les de Marta Pibernat. De fet, el coordinador nacional d'ICV afirma que "catalufos és igual de despectiu que quan parlen de Potemos". Herrera s'ha mostrat "content" amb la campanya d’Ada Colau i treu ferro a l’escarni que feia el 2007 en un acte d’ICV. També nega que estiguin fent la campanya a Albiol portant el lema "Netegem Badalona" a Brussel·les: "El que fem és combatre'l".

Joan Herrera, coordinador nacional d'ICV, també ha dit que:

- [Sobre la campanya de Xavier García Albiol] "La Comissió Europea pot sancionar aquesta campanya pel racisme i l'odi. Cal que les institucions europees actuïn cap a aquelles formacions polítiques, en aquest cas el PP, que porten un lema racista en una ciutat tan important com Badalona."

- [Però la CE pot trigar a fallar] "Com a mínim, si falla serà un avís evident."

- "Iniciativa no li fa la campanya, el que fa és combatre'l, i més a Badalona on la gent d'ICV-EUiA ha estat combativa denunciant i proposant quan hi ha un alcalde que es dedica a dividir la gent."

- [Dir catalufos als catalans és incitar l'odi?] "És una expressió desafortunada, que no compartim i que vam desautoritzar al cap de poques hores. Ja m'agradaria que altres que porten imputats a les llistes o coses pitjors actuessin de la manera enèrgica que vam fer."

- "És molt desafortunat, perquè entre els catalufos també hi sóc jo. El que hem fet és desautoritzar-ho i hem fet una actuació exemplar."

- "No, [no estàvem al cas de les seves opinions quan vam formar la llista.]

- [Sobre el número 5 d'Iniciativa-Esquerra Unida a Figueres, Òscar Ibarra] "Es va retractar de forma immediata i així ho hem fet ara. Ja hem expressat el que havíem d'expressar."

- [Està a favor dels escarnis] "Estic a favor de la denúncia i de la protesta, si no es produeix amb violència. Quan la gent de la PAH ho ha expressat ho ha fet per denunciar polítiques fetes."

- "M'agrada [la campanya de Colau] perquè estem en disposició de fer el tomb a la ciutat, que s'ha oblidat de molta gent."

- "Crec que l'hem encertat i l'hem encertat de ple."

- [Sobre l'escarni d'Ada Colau en un acte d'ICV el 2007] "Ada Colau ha estat una activista que ha estat a primera línia i estem contents que puguem tenir una llista confluent, sumant i per fer polítiques que hem fet i per anar més enllà. Governàvem en una coalició de forces, on qui tallava el bacallà era el PSC."

- "Estic content que amb aquells que feien una acció directa i a qui donàvem veu avui estiguem confluint."

- "M'hagués agradat que Pablo Iglesias respongués [sobre el corredor mediterrani], però és veritat que al cap de dos dies va matisar en el tema de la llengua, dient unitat de la llengua i sí el dret a decidir. Valoro positivament el que deia al cap de pocs dies."

- "Estem convençuts que l'hem encertat [amb aquesta coalició]. El més rellevant és que si fins ara nosaltres influíem, avui aspirem a liderar el canvi a la ciutat."

- "Aspirem a guanyar i creiem que estem en condicions."

- "Les altres forces d'esquerres sembla que estan més preocupades en Ada Colau que en Xavier Trias, que és qui governa la ciutat."

- "Intentarem definir majories definitives, però, avui, només guanyant es pot optar a l'alcaldia."

- "En campanya hem d'evitar desqualificacions que també s'expressen per part de candidats 4, 5, 6... de llistes múltiples a través del Twitter. Us podria posar exemples de candidats de CiU."

- "Catalufos és igual de despectiu que quan parlen de Potemos."

- "Hauríem d'expulsar aquestes maneres. Hauríem de diferenciar això del que és una campanya del candidats. Una cosa és el candidat x d'una determinada llista i una altra és el cap de llista de la tercera ciutat de Catalunya amb un lema que incita al racisme i a la xenofòbia."