El món a RAC1
Ara, de 6 a 12 h
El món a RAC1
amb Jordi Basté
En Directe
I després, de 12 a 13 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau

CDC no rebrà més donacions d'empreses

francesc-sanchez

00:00 01:01:53
00:00 01:01:53

CDC ha prohibit rebre donacions des de l’1 de gener. El responsable de Règim Intern i Comunicació, Francesc Sánchez, explica que “si una empresa en vol fer cap a la Catdem, la retornarem”. Deixa clar que Convergència està “absolutament neta” en el cas del 3% i també diu que ara la seva obsessió serà “ampliar” l’espai polític: “Tenim un dèficit d'explicació del procés a l'àrea metropolitana”.

Francesc Sánchez, responsable de Règim Intern i Comunicació de CDC, també ha dit que:

- "CDC ha d'ampliar el seu espai polític. No és tan important el mètode que utilitzem com l'objectiu que tenim."

- [Això em sona a la Casa Gran del Catalanisme] "Sí, 2.0."

- "Posarem a debat quin és el millor nom. Hi ha molta gent que aposta perquè el nom es mantingui. A Madrid, si érem una coalició, no ens podíem presentar amb el nom de Convergència. La llei no ho permet."

- "El president Mas liderarà tot aquest procés i ell té una obsessió, molt positiva, que és eixamplar la base social després del resultat del 27-S."

- "Jo crec que el president té voluntat de continuar com a president del partit."

- "A mi ningú m'ha dit que ells dos [Jordi Turull i Germà Gordó] es vulguin presentar per ser secretaris generals. Qualsevol militant de Convergència es pot presentar."

- "Josep Rull, que ha estat un excel·lent coordinador general, ha pres aquesta decisió perquè considera que hi ha d'haver separació de càrrecs entre l'àrea pública i la de partit. Això no vol dir que el model del PNB sigui el nostre referent."

- "És possible [que els casos de corrupció ens acompanyin des del punt de vista judicial, malgrat la renovació]. Però també hem de fer altres coses des del punt de vista política. Estem absolutament tranquils des del punt de vista de la legalitat sobre què hem fet."

- "Des de l'1 de gener, no rebem cap donació de cap empresa. Si una empresa vol fer una donació a la Fundació Catdem, que sàpiga que li retornarem."

- "Tampoc es pensi que les donacions darrerament en el nostre partit hagin estat gaire elevades."

- "Reduirem l'estructura del partit, ajustarem les despeses i ens finançarem amb les subvencions públiques que rebem i les aportacions dels militants."

- "L'objectiu bàsic nostre és fer un partit per a una Catalunya-estat."

- "Amb el temps es veurà que algunes coses del rebombori del 3% no tenen gaire sentit."

- "Té sentit que la justícia investigui fins al fons. Som els primers interessats."

- "Convergència està absolutament neta en el cas del 3%."

- "Poso la mà al foc pel funcionament ordinari de Convergència. Si hi ha una persona que fa servir el nom de Convergència i es dedica a fer negocis obscurs i nosaltres ens n'assabentem, serem els primers a posar-li una querella."

- "Tota la documentació sobre les nostres donacions les té la Guàrdia Civil. Poden fer l'ús partidista qui sigui i qui vulgui. Ens n'assabentem de la premsa de tot el que passa, del refregit sobre les notícies del 3%."

- "Si en algun moment detectem que una persona, en nom de Convergència, comet irregularitats, ens personarem als jutjats en contra seva."

- "El llegat polític del que ha representat CDC al llarg d'aquests 30 anys no hi renunciarem. Ningú ens hi farà renunciar."

- "No ens agrada que es parli de Pujolisme, com tampoc ens agradarà que es parli de Masisme."

- "El cas Pujol també va ser molt dolorós per nosaltres."

- "Catalunya és imprescindible que tingui una llei electoral pròpia i que decidim quin model de finançament volem pels nostres partits."

- "El congrés no ha de ser un final de res, sinó el principi d'un nou funcionament."

- "Ens equivocarem si posem noms i cognoms a la gent que ha de continuar. Per nosaltres, el més important és la regeneració de l'espai."

- "Xavier Trias és un actiu important de Convergència. Ho ha estat i ho és. És una de les persones que ha actuat amb més contundència i millor quan se l'ha acusat d'un tema que era absolutament fals. I és normal que doni la seva opinió que no vol dir que al final sigui d'una altra manera."

- "Tenim un dèficit d'explicació del procés a l'àrea metropolitana. Hem posat poc èmfasi a explicar per què volem independència."

- "Si no som capaços de desfer aquesta Catalunya dual, ens equivocarem."

- "Sóc defensor de les quotes. Es va dir que les llistes electorals havien de ser paritàries i no hi ha hagut cap problema. Si no som capaços de fer-ho, s'han d'imposar."