Escoltar

en directe a RAC1

El blog de RAC1 Suscripció al feed RSS

http://www.racalacarta.com/audio/audios_elmon/101223_Irene_Rigau.mp3 Descarrega-te'l CiU eliminarà la setmana blanca el 2012 23/12/2010

101223_Irene_Rigau

La responsable d’ensenyament de CiU, Irene Rigau, creu que les vacances escolars de finals de febrer-principis de març, “requereixen un canvi”. Rigau, que surt a totes les enquestes com a futura consellera d’Educació, ha explicat que pretenen que “l’endemà de Reis es mantingui el caràcter festiu i la resta de dies poder-los combinar amb ponts i festes locals no necessàriament compactats com a setmana blanca”.

Irene Rigau, responsable d’Ensenyament de CiU, també ha dit que:

- “La sentència [del Tribunal Suprem] intenta anar més enllà del que li pertoca. Només havia de resoldre casos particulars. [...] No és la primera sentència que intenta anar més enllà del que li pertoca.”

- “El ple domini del català i del castellà està garantit.”

- “La sentència es refereix a tres casos en particular i permet fer consideracions en l’àmbit general. Vol anar més enllà del que li pertoca i només ens afecta en allò que de veritat li pertoca.”

- “La sentència podria reclamar la inconstitucionalitat del model, i no ho fa.”

- “Determinades forces veuen la no-presència del castellà en determinades hores com una negació del castellà a les escoles.”

- “La llengua vehicular i el model en general no queden tocats en aquesta sentència.”

- “Hem de tornar a fer pedagogia i ha estat gràcies a aquesta pedagogia que hem tingut molt pocs conflictes. Reforcem la confiança en el model, lluitem políticament i jurídicament, defensem-nos amb les dents.”

- “Som en una nova etapa, no de mirar l’horari cada setmana, sinó del compliment dels objectius finals. És evident que poden aparèixer noves declaracions, sobretot, degudament instigades, i hem de tornar a fer la pedagogia del resultat final.”

- “Els catalans tenen el dret de no ser separats mai per llengua. [...] La modulació de la presència de les llengües i l’organització grupal dels alumnes és cosa de la Generalitat.”

- “El programa de CiU deixa clar que aquest tema [de la setmana blanca] requereix un canvi. [...] La nostra intenció és: l’endemà de Reis mantenir el caràcter festiu i, la resta de dies poder-los combinar amb ponts i festes locals perquè es reparteixin de manera proporcional però no necessàriament compactades com a setmana blanca.”

- “Els centres en aquests moment estan funcionant d’acord amb una resolució del Departament. Però la nostra posició és aquesta.”

- “Si tu compactes els dies, crees un problema a les famílies i l’has de subvencionar econòmicament a través d’activitats de lleure, aquests diners, en cas d’existir, s’haurien de destinar, tal com ho entenem nosaltres, a reforç escolar per la lluita contra el fracàs i no per activitats d’oci.”

  • Tags:
%s1 / %s2