Escoltar

en directe a RAC1

El blog de RAC1 Suscripció al feed RSS

http://www.racalacarta.com/audio/audios_elmon/091130_Jordi_Hereu.mp3 Descarrega-te'l “Continuarem liderant Barcelona” 30/11/2009

L’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, no s’ha mostrat preocupat pels resultats de l’enquesta de l’Institut Noxa on s’apunta que Xavier Trias el superaria en unes eleccions municipals i ha apuntat que si veiés bé la sociovergència, ja l’hagués fet perquè n’ha tingut oportunitat aquesta legislatura.

091130_Jordi_Hereu_RAC1

L’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha dit a El món a RAC1:

- Sobre les paraules del ministre de l’Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, sobre la possibilitat que Al Qaida estigui al darrere del segrest de tres cooperants catalans a Mauritània: “Si ho diu el ministre de l’Interior és una opinió que em mereix tot el respecte, perquè vol dir que es basa en indicis racionals, fins ara tot eren conjectures [...]. Si ell ho afirma, no és una bona notícia, perquè estaríem davant d’un segrest amb caràcter menys econòmic i més de terrorisme. Sincerament, és una notícia molt dolenta.”

- “Quan ho vam saber [...] ens vam posar en contacte amb diversos ministeris. També vam parlar amb l’ambaixador especial dels països mediterranis, el senyor Sanda Gorta, que em va explicar que ja havia cridat a consultes l’ambaixador de Mauritània a Madrid.”

- “El ministre d’Afers Estrangers em va trucar per dir-me: ‘Jo ja havia parlat amb el president de la República, tots els mecanismes de pressió sobre Mauritània perquè tiri endavant la investigació ja estan tots activats.’”

- Sobre la seguretat ciutadana: “Des de fa uns anys és la principal preocupació; en moltes enquestes ara també dóna empatat sempre amb l’altra gran preocupació, que és la inseguretat econòmica.”

- “Les Rambles està recuperant moltes constants vitals [...]. Hi ha una estratègia a llarg termini, consensuada amb tots els agents, amb els amics de les Rambles, justament per tirar endavant les polítiques que ens permetin millorar aquells aspectes que no han funcionat prou bé a les Rambles tot preservant els molts aspectes que han funcionat molt bé.”

- “Els ciutadans de Barcelona aproven la seguretat de Barcelona [...]. Si fos absolutament insegura no hi passarien els milions de persones que cada dia hi passen, i que cada any hi passen.”

- “Jo ja m’estic acostumant al fet que coses que en qualsevol altra ciutat d’Europa i del món ja no són ni notícia, aquí ho siguin. [...] A nosaltres això és quelcom que no podem admetre de cap manera encara que en moltes ciutats del món no sigui ja ni notícia i formi part de l’escenari i el paisatge quotidià.”

- Sobre la sociovergència: “Si ho veiés amb bons ulls per a la ciutat ja ho hauria fet perquè ja teníem en aquest mandat la possibilitat de fer-ho.”

- “Jo estic convençut que nosaltres seguirem liderant aquesta ciutat.”

- Sobre si hi ha un desgast del govern d’esquerres: “Governar en aquests moments [...] és evident que et desgasta.”

- “Per mi era tot massa fred. A mi em sembla, sincerament, que la llum aporta alegria [...]. Aquest Nadal ens hi juguem molt.”

- “Jo l’any passat hauria desitjat clarament més llum a la ciutat.”

- “Per primera vegada l’any passat invertíem fons públic i no va ser l’adequat. [...] Jo diria que aquest any els resultats seran molt millors.”

- “De cap manera [deixarem de fer informes]. [...] Jo defenso que de moltíssims informes n’hi pot haver algun que es pugui debatre, el que em sembla primordial és que hi hagi transparència i que estigui a l’abast de tothom perquè es conegui” [...]. “No convertim l’excepció en categoria.”

- “No investigarem l’excepció… Jo defenso els informes que s’han fet.”

- “L’Ajuntament de Barcelona és la institució pública més rigorosa amb els seus recursos.”

- “L’alcalde de Rio [de Janeiro] em va dir que el seu model de referència ha de ser Barcelona.”

- “Un cop ja es va estendre a tota la ciutat i ja hi ha les bicicletes que hi ha, ara l’aposta des de fa molts mesos és que hi hagi més qualitat, més fiabilitat.”

- “Ara el que més em preocupa és que bicicleta i vianant arribem a un acord social perquè ambdós es moguin perfectament.”

- Sobre el partit Barça-Madrid: “No tinc cap constància de cap incident per culpa del partit.”

- “Tots aquells, que som una majoria a Catalunya, que creiem que Catalunya i el seu autogovern es pot fer en el si d’una Espanya, d’un estat espanyol, que reconegui com una riquesa la seva pluralitat, ens veiem abocats al que és l’agressió d’una gent que, jo crec que justament ha perdut el sentit profund de la Constitució espanyola.”

- “Aquells que no estem ni per a la independència ni per a una Espanya que sigui unitarista, que sigui homogeneïtzadora, que no respecti la diversitat, doncs veiem que són dos pols que s’estan reforçant mútuament.”

  • Tags:
%s1 / %s2