Tu diràs
Ara, de 22:30 a 1:05 h
Tu diràs
amb Aleix Parisé
En Directe
I després, de 1:05 a 2 h
La competència
amb Òscar Andreu i Òscar Dalmau

"Demano a Montilla que convoqui eleccions"

artur-mas

00:00 16:42
00:00 16:42

El president de CiU, Artur Mas, diu que la legislatura s'acaba i que, per tant, ja toca convocar eleccions. El cap de l'oposició afirma que s'ha de demostrar que "Catalunya és un país que està disposat a defensar-se".

El president de CiU, Artur Mas, també ha dit que:

- "Em sorprèn que el president espanyol encara no hagi dit res."

- "Esperaré a veure què em diu el president Montilla."

- "Ens hem de posar d'acord en dues coses: una, la celebració del ple extraordinari perquè el Parlament rebutgi políticament la sentència. [...] Segon, ens hem de posar d'acord en què s'ha d'organitzar una manifestació a Catalunya amb la màxima assistència de gent."

- "[El futur] ha de passar per les urnes. Som al final de la legislatura i s'ha de donar la veu al poble."

- "No demanaré eleccions anticipades, demanaré al president Montilla que faci les eleccions el més aviat possible, perquè ja li toca. [...] Ja li he dit al president algunes vegades que n'hem parlat."

- "Quan li vaig suggerir, no em va contestar. Potser no era el moment. Tampoc li demano que m'ho contesti avui."

- "En tots aquests dies s'ha de fer el pla d'acció, que és prioritari. Quan ho haguem fet, serà mitjans de juliol. Faltaran dues setmanes perquè tanqui el Parlament. Això ja ens porta al setembre. I el setembre ja és la tardor, quan toquen les eleccions, que es poden fer a principis o a finals de la tardor."

- "Jo crec que les eleccions han de ser la manera de respondre a la sentència de l'Estatut perquè no es poden fer referèndums en període electoral."

- "Prefereixo no ficar-me en el debat de la data [de la manifestació]. Tots a una. Ara es tracta que surti bé i de cara a la imatge que donem a l'estat espanyol espero que hi hagi una manifestació massiva dels catalans."

- "De dies per anar a la platja i per esbargir-se n'hi ha molts i, de tant en tant, toca defensar el país al carrer, pacíficament i serena, però amb rotunditat."

- "S'ha de notar que Catalunya és un país que està disposat a defensar-se quan el vot directe dels catalans a les urnes és alterat."

- "És possible que hi hagi gent que, més que independentistes, arriben a la conclusió que això de la pertinença a l'estat espanyol és molt complicat, i que té un futur incert i incòmode."

- "Els 500 anys de pertinença a l'estat espanyol pesen molt, com també el fenomen de la immigració. Tot això configura una estructura social molt complexa. Per això, s'ha d'anar molt en compte en com es condueix aquest vaixell."

- "Cada cop hi ha més consciència de sobirania catalana, entesa com a voluntat de que Catalunya pugui decidir lliurement el seu futur. Això anirà a l'alça."

- "Després de l'Estatut hem de fixar un objectiu clar, important i necessari per Catalunya, el del concert econòmic. Hem de posar tota la carn a la graella per aconseguir-lo."

- "En el curt termini el nostre dret a decidir com a poble l'hem d'aplicar en aquells temes que generen majors consensos socials perquè tenen més garantíes d'èxit."

- "No hi ha pitjor sord que qui no vol escoltar. Jo parlo d'eleccions a la tardor. No al juliol."

- "A la tardor, que és quan toquen les eleccions, el més aviat possible. Perquè, si el tripartit no s'entén respecte a la resposta que s'ha de donar a la sentència, per què hem de posar el país en una situació de manca de governabilitat durant més temps? Això només seria egoïsme perquè ja els toca fer eleccions."

- Del cas Millet: "Ara no donarem credibilitat a tot el que passava dins del Palau de la Música. Estic molt sorprès. Sabent que hi havia tantes irregularitats, donem crèdit a tot el que es diu que passava o estava posat dins d'un ordinador o dins d'un altre."

- "Fa setmanes que estem demanant i oferint-nos a anar a la comissió d'investigació i no ens hi deixen anar. Diuen que no cal, que serà un xou."

- "Demano que s'examinin, una a una, totes les adjudicacions fetes a Ferrovial i que ens diguin quina d'aquelles està mal feta."

- "Algun valor deu tenir el que diu Ferrovial, que assegura que mai va finançar cap partit polític. Només se li dona valor a coses que es diuen que passaven dins del palau de la Música, quan ja se sap que estava ple d'irregularitats."

artur-mas-1

00:00 00:31
00:00 00:31